Vaste planten

Vaste planten zijn ideaal om in uw tuin te hebben. De naam zegt het eigenlijk al: vaste planten zijn planten die niet vervangen hoeven te worden. Deze blijven het hele jaar in uw tuin staan! De meeste soorten vaste planten sterven boven de grond af en komen daarna weer tot bloei. Vaste planten zijn er in diverse soorten. Zo zijn er wintergroene vaste planten. Deze zijn natuurlijk ideaal, want zo heeft u ook in de winter wat groens in de tuin staan. Wilt u meer weten over de vaste planten? Lees dan snel verder!

Vaste planten kopen bij Tuingroen Stadskanaal

Voor de mooiste vaste planten kunt u terecht bij Tuingroen Stadskanaal. Wij verkopen verschillende soorten vaste planten die ieder jaar weer terug zullen komen. In de herfst sterven ze af en is er niets meer te zien. In het voorjaar komen de vaste planten dan weer omhoog. Ons assortiment vaste planten is erg breed, vooral in de zomer hebben wij een groot aanbod. De meest voorkomende vaste planten in Nederland zijn:

  • Primula
  • Blauwe ster
  • Salvia
  • Duizendblad
  • Stokroos

Verzorging van vaste planten

Vaste planten moeten in het voorjaar worden gesnoeid. Het is dan de bedoeling dat de dode takken en bladeren weggehaald worden. Zo heeft de plant weer energie voor de groeiperiode en groeien de planten weer mooi vol en gezond. Het is echter wel de bedoeling dat de planten die er nog goed uitzien dat deze niet gesnoeid worden. Tijdens de groeiperiode kunnen er het beste uitgebloeide bloemen van de plant verwijdert worden, zo geeft de plant steeds meer bloemen! In de winter kunnen de meeste planten buiten blijven staan. In de winter kunt u gemakkelijk de dode plantdelen laten liggen op de grond, deze beschermen de bodem tegen vorst! Er zijn wel planten die niet winterhard zijn en dus naar binnen gehaald moeten worden. Dit zijn vaste planten zoals de Tibouchina, Hibiscus, Fuchsia, Lantana en Abutilon. 

Vaste tuinplanten koopt u bij Tuingroen Stadskanaal, nabij Groningen

Ziektes bij vaste planten

Helaas worden planten ook weleens ziek. Mocht uw vaste plant ziek worden, dan kunt u dit bestrijden op bijvoorbeeld een biologische manier. Hiervoor kunt u bij ons in Stadskanaal uiteraard ook terecht. Onze medewerkers weten veel over plantenziektes en hoe deze te bestrijden zijn. U kunt de meeste plantenziektes ook voorkomen door de vaste plant goed te verzorgen met bijvoorbeeld de juiste potgrond. Ook kunt u natuurlijk altijd bij ons terecht om bestrijdingsmiddelen te kopen. Vraag gerust aan één van onze medewerkers welke middelen u het best kunt gebruiken voor de vaste plant.

Vaste planten koopt u bij Tuingroen Stadskanaal, nabij Groningen

Vragen over ons aanbod vaste planten

Onze medewerkers staan zes dagen per week voor u klaar in ons tuincentrum in Stadskanaal nabij Veendam en Emmen. Onze medewerkers helpen u graag met het uitzoeken van de perfecte vaste plant of met het beantwoorden van uw vragen. U kunt natuurlijk altijd contact met ons opnemen via het contactformulier, de telefoon of de e-mail. Bent u toch op zoek naar een mooie kamerplant voor binnen? Neem dan eens een kijkje bij ons assortiment groene kamerplanten of cactussen en vetplanten.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten