Rozen en klimplanten

Voor echte eyecatchers in uw tuin kiest u natuurlijk voor rozen en klimplanten. Rozen geven veel kleur in de tuin en stralen echt luxe uit. Ook van de rozen zijn er veel verschillende soorten. Denk dan bijvoorbeeld aan stamrozen, struikrozen en klimrozen. Bij Tuincentrum Tuingroen Stadskanaal bent u op het goede adres voor prachtige rozen in de tuin en klimplanten voor aan de schutting in uw tuin. Wilt u meer weten over rozen en klimplanten? Lees dan snel verder!

Niet te missen in de tuin: klimplanten en rozen

Wilt u echt sfeer in de tuin brengen? Kies dan voor klimplanten en rozen. Klimplanten zijn zeer geschikt voor bijvoorbeeld een schutting. Rozen staan altijd mooi in de tuin en passen eigenlijk ook in iedere tuin. Rozen zijn dol op de zon. Snoei de rozen op het juiste moment en op de juiste manier. Dan komen er weer mooie bloemen voor terug wanneer hij in bloei staat. De rozen kunnen het best in maart gesnoeid worden. Gaat u eerder de rozen snoeien. Dan kan het zo zijn dat de roos kapot vriest en is de roos gevoeliger voor ziektes. Bij Tuingroen Stadskanaal vlakbij Groningen vindt u naast de rozen ook verschillende soorten klimplanten. Denk dan bijvoorbeeld aan: 

Klimplanten hebben eigen kenmerken en eigen kleuren. De bloemen van de Passiebloem zijn natuurlijk fantastisch. Een Klimop haag, ook wel Hedera genoemd, zorgt weer voor een mooie, groene schutting. Wilt u meer weten over de rozen en klimplanten? Waar kunt u deze planten het best planten? Vraag het eens aan één van onze medewerkers.

Rozen en klimplanten kopen bij Tuingroen Stadskanaal, nabij Groningen

Klimplanten: rankende of zelfhechtend

Onder de klimplanten vallen twee verschillende soorten: rankende klimplanten en zelfhechtende klimplanten. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze twee?

  • Rankende klimplanten hebben zogenaamde ranken nodig waar ze zich omheen kunnen draaien en steun kunnen zoeken tijdens het groeien, ook wel klimmen genoemd. Betongaas kunt u perfect gebruiken om ervoor te zorgen dat rankende klimplanten goed zullen groeien.
  • Zelfhechtende klimplanten hebben in principe geen ondersteuning nodig tijdens het groeien. Zij zoeken zelf hun weg en dat komt doordat de wortels zich vastzetten aan de muur of schutting waardoor zelfhechtende klimplanten gemakkelijk verder kunnen groeien.

Klimplanten gaan hun weg en groeien op een gegeven moment vanzelf. Toch is het belangrijk om de planten goed in de gaten te houden. Mocht het zo zijn dat de klimplanten toch niet helemaal de goede kant opgroeien, dan kunt u ze helpen door ze vast te zetten met bindmateriaal.

Rozen en klimplanten koopt u bij Tuingroen Stadskanaal, nabij Groningen

Rozen en klimplanten kopen nabij Groningen

Kom gerust eens langs bij Tuingroen Stadskanaal om ons assortiment met rozen en klimplanten te bekijken. Komt u langs in ons tuincentrum, dan kunt u meteen een kijkje nemen op één van onze andere afdelingen, zoals de kamerplanten, gereedschap en potterie. Daarnaast hebben wij ook een ruim assortiment tuinplanten, zoals éénjarige planten, vaste planten, bomen, heesters, bloembollen en zaden. Wij zijn iedere dag geopend, behalve op zondag. Bekijk de openingstijden van ons tuincentrum en dan zien we u hopelijk snel een keer! 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten