Rozen

Voor echte eyecatchers in jouw tuin kies je natuurlijk voor rozen. Rozen geven veel kleur in de tuin en stralen echt luxe uit. Rozen zijn er in veel verschillende soorten. Denk dan bijvoorbeeld aan stamrozen, struikrozen en klimrozen. In de buurt van Groningen vind je Tuingroen Stadskanaal. Hier ben je op het goede adres voor prachtige rozen in de tuin. Wil je meer weten over rozen? Lees dan snel verder!

Onmisbaar in jouw tuin: rozen

Wil je echt sfeer in de tuin brengen? Kies dan voor rozen. Rozen staan altijd mooi in de tuin en passen eigenlijk ook in iedere tuin. Rozen zijn dol op de zon. Snoei de rozen op het juiste moment en op de juiste manier. Dan komen er weer mooie bloemen voor terug wanneer hij in bloei staat. De rozen kunnen het best in maart gesnoeid worden. Ga je eerder de rozen snoeien, dan kan het zo zijn dat de roos kapot vriest en is daarnaast de roos gevoeliger voor ziektes. Bij Tuingroen Stadskanaal vlakbij Groningen vind je naast de rozen ook verschillende soorten klimplanten. Rozen en klimplanten zijn perfect met elkaar te combineren. Wil je meer weten over de rozen? Waar kun je bijvoorbeeld rozen het best planten? Kom langs in Stadskanaal en vraag het eens aan één van onze medewerkers.

Tuingroen Stadskanaal | Rozen

Welke soorten rozen zijn er?

Een roos is niet zomaar een roos. Je kent vast wel de roos die in veel boeketten worden verwerkt, maar wist je dat er nog tal van andere rozen zijn? Met een bloeiende roos geef je jouw tuin meer sfeer én kleur. Er zijn verschillende soorten rozen voor in de tuin, maar welke zijn dat nu precies?

  • Trosrozen - Perfect voor in een perkje of in de border. Trosrozen hebben kleine bloemen en de naam zegt het al: ze groeien in een tros bij elkaar.
  • Heesterrozen - Dit zijn struiken met rozen erin. Heesterrozen groeien vaak in juni en juli en kunnen best groot worden.
  • Grootbloemige rozen - Deze soort heeft maar één bloem per steel, maar het zijn wel super mooie en grote bloemen. Wanneer deze rozen in bloei staan, geeft dat natuurlijk een super mooi effect.
  • Klimrozen - De roos is er ook in 'klim-vorm'. De takken van de klimroos vinden prima hun weg via muren en schuttingen, maar je moet ze wel een handje helpen.

Ben je benieuwd naar al deze soorten rozen? Kom dan snel langs bij Tuingroen Stadskanaal en laat je adviseren door één van onze medewerkers!

Tuingroen Stadskanaal | Rozen

Rozen kopen nabij Groningen bij Tuingroen Stadskanaal

Kom gerust eens langs bij Tuingroen Stadskanaal om ons assortiment met rozen te bekijken. Kom je langs in ons tuincentrum, dan kun je meteen een kijkje nemen op één van onze andere afdelingen, zoals de kamerplanten, gereedschap en potterie. Daarnaast hebben wij ook een ruim assortiment tuinplanten, zoals éénjarige planten, vaste planten, bomen en heesters. Wij zijn iedere dag geopend, behalve op zondag. Bekijk de openingstijden van ons tuincentrum en dan zien we je hopelijk snel een keer! 

Meer over klimplanten

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten