Bomen, heesters en coniferen

Bomen, heesters en coniferen zijn niet weg te denken uit de Nederlandse tuinen en plantsoenen. Allemaal hebben ze andere soorten en eigenschappen, maar ook overeenkomsten. Voor veel tuinen en plantsoenen komt men voor de keuze te staan uit bomen, heesters en coniferen in verschillende soorten en maten. Deze vaste planten zijn op verschillende manieren een mooie opvulling voor diverse tuinen. 

Bomen voor in de tuin in Groningen

Wellicht denkt u bij bomen direct aan grote plantsoenen en gigantische oppervlaktes. Er zijn echter ook kleinere soorten bomen die geschikt zijn voor kleinere tuinen. Zo kunt u denken aan:

  • Bolacacia
  • Treurwilgje
  • Krenteboompje
  • Olijfboompje

Ook de Leilinde is zeer geliefd, omdat deze direct kan dienen als tuinafscheiding. Er zijn mooie kleine boompjes die in vrijwel iedere tuin een mooie plek verdienen. Heeft u twijfels over de ligging van uw tuin en de geschiktheid van bepaalde bomen? Vraag ons dan gerust om advies! 

Bomen, heesters en coniferen in Groningen

Heesters voor in de tuin nabij Veendam

Heesters zijn de struiken die in vele gevallen hun blad laten vallen in de herfst, uitzonderingen daargelaten. Een heester kan in de tuin erg bepalend zijn en de tuin op mooie wijze opvullen. Er zijn vroegbloeiende heesters zoals de forsythia en ribes, die veelal geliefd zijn door de mooie getinte en getekende bladeren. Er zijn ook heesters die in de winter groen blijven, zoals:

  • Laurier
  • Rhododendron
  • Buxus

Als u een redelijk aanwezige tuinplant zoekt, die de tuin direct meer body geeft, dan is een heester een uitstekende keuze voor u. Deze bodembedekker is niet voor niets zeer populair met de diverse soorten in verschillende kleuren!

Diverse soorten en maten coniferen van Tuingroen Stadskanaal

Als we het hebben over tuinplanten, dan kunnen de coniferen natuurlijk niet ontbreken. Conifeer is de verzamelnaam voor naaldbomen en -struiken. Over het algemeen blijven coniferen in de winter groen, alleen de Larix verliest zijn naalden. De conifeer is gemakkelijk qua onderhoud, echter is het van groot belang dat deze niet te veel in de wind staat. Goed snoeien met behulp van het juiste snoeigereedschap en u zult veel plezier hebben van deze prachtige groene struiken!  Ze zijn vaak ook gemakkelijk te snoeien in vormen naar wens, waar u nog diverse kanten mee op kunt. 

Bomen, heesters en coniferen kopen bij Tuingroen Stadskanaal

Bomen, heesters en coniferen kopen in Groningen bij Tuingroen Stadskanaal

U bent van harte welkom in ons tuincentrum voor het volledige aanbod aan tuinplanten en meer informatie over bomen, heesters en coniferen. Vraag ons gerust om meer informatie als u twijfelt over de geschiktheid van bepaalde planten voor uw tuin, of als u meer wilt weten over het onderhoud van de planten. Wij helpen u graag op weg naar een mooie en gezonde tuin! Tuingroen Stadskanaal is van maandag tot en met zaterdag geopend en u bent van harte welkom. Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen door te bellen naar 0599 619 617, of door een mail te sturen naar info@tuingroenstadskanaal.nl. Graag tot ziens bij Tuingroen Stadskanaal voor tuinplanten, bomen, tuingereedschap, potterie en nog veel meer artikelen op het gebied van tuinieren en buitenleven!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten