Bloembollen

Woon je in de buurt van Groningen en ben je op zoek naar bloembollen? Breng dan eens een bezoekje aan Tuingroen Stadskanaal. In ons tuincentrum kun je terecht voor bloembollen, zoals voorjaarsbollen en zomerbollen. Wij hebben een zeer ruim assortiment!

Voorjaarsbollen: narcissen en tulpen

Bloembollen zijn eigenlijk onder te verdelen in de voorjaarsbollen en zomerbollen. Voorjaarsbollen worden geplant in oktober / november. De voorjaarsbollen moeten in ieder geval geplant zijn vóór de eerste vorst. Bloembollen voelen zich over het algemeen al snel thuis en zijn tevreden met elke plekje in de tuin of in een bak. Er zijn natuurlijk bekende soorten voorjaarsbollen. Denk dan aan Narcissen. Wat zo leuk is aan deze bloembollen, is dat ze zichzelf vermeerderen en in principe in de grond kunnen blijven. Zo heb je het jaar daarop een nog groter aantal Narcissen in de tuin of op jouw balkon. Tulpen en Hyacinten zijn daarentegen maar éénjarig. Daarnaast zijn natuurlijk ook nog de Blauwe druifjes en Krokussen bekende soorten voorjaarsbollen. Je kunt voorjaarsbollen in het najaar bij ons kopen en ze zelf planten. Dan kun je in ieder geval in de vroege lente genieten van de uitgekomen bloembollen. Overigens is het ook mogelijk om in het vroege voorjaar naar het tuincentrum te komen, want dan verkopen wij bollen op pot in ons tuincentrum in Stadskanaal.

Bloembollen | Tuingroen Stadskanaal

Zomerbollen: dahlia's en gladiolen

De zomerbollen worden vaak in april / mei geplant. Eigenlijk na de vorstperiode. Met zomerbollen kun je in de zomer genieten van wat kleur in de tuin of op jouw balkon. Bekende soorten zomerbollen zijn natuurlijk Anemonen, Dahlia's en Gladiolen. Deze bollen zijn éénjarige bloembollen en kunnen eventueel droog bewaard worden voor het volgende seizoen. Wil je tips voor het planten van de zomerbollen? Lees dan onze tips! Of je kunt al jouw vragen natuurlijk stellen aan de medewerkers van Tuingroen Stadskanaal.

Bloembollen | Tuingroen Stadskanaal

Bloembollen kopen in Stadskanaal

Ben je dus op zoek naar bloembollen voor in de tuin? Je bent in ons tuincentrum in Stadskanaal van harte welkom. Kom ons assortiment bekijken en als je vragen hebt, kun je deze stellen aan onze medewerkers. Zij weten precies wanneer en waar je de bloembollen het best kunt planten. Wanneer je bij ons langs komt, kun je ook meteen onze afdelingen met tuinplanten en kamerplanten bekijken. Bekijk onze openingstijden, plan hieronder de route naar het tuincentrum en dan zien we je hopelijk snel!

Meer over zaden

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten