Tuinplanten

Niets is fijner dan te kunnen genieten van een mooie tuin vol met prachtige tuinplanten. Voor een ruim assortiment bij Tuingroen Stadskanaal bent u voor tuinplanten op het goede adres. De tuinplanten zijn te verdelen in verschillende soorten, zoals éénjarige planten en vaste planten. Maar wat is nu precies het verschil en welke soorten horen bij welk segment? Dat gaan we u hieronder precies uitleggen!

Tuinplanten die één keer bloeien: éénjarige planten

Een andere naam voor éénjarige planten is perkplanten. De naam zegt het eigenlijk al, de éénjarige planten gaan dus niet jarenlang mee. Ze zijn niet winterhard, maar daarentegen wel geschikt om in de zomer meer kleur in uw tuin aan te brengen. Wat goed is om te weten, is dat éénjarige planten heel goed te combineren zijn met vaste planten. De éénjarige planten bloeien ene zomer lang en zijn dus ook perfect voor op uw balkon. Ze houden van een warm plekje, maar vergeet ze in het najaar niet naar binnen te halen. Enkele bekende voorbeelden van éénjarige planten zijn:

In ons tuincentrum in Stadskanaal hebben wij uiteraard nog veel meer soorten éénjarige planten. Kom eens langs en laat u inspireren door onze planten!

Tuinplanten koopt u bij Tuingroen Stadskanaal

Elk jaar wat moois in de tuin met vaste planten

De naam 'vaste planten' zegt het eigenlijk al; vaste planten zijn planten die ieder jaar weer terug komen. In de herfst sterven de planten af en is er vrij weinig te zien van de plant. In het voorjaar komen ze weer mooi op en ziet het er weer goed uit. Een combinatie van éénjarige planten en vaste planten is natuurlijk een goede oplossing om ervoor te zorgen dat uw tuin er ieder seizoen mooi uitziet. De medewerkers van Tuingroen Stadskanaal kunnen u advies geven over ons assortiment tuin planten. Enkele bekende vaste planten zijn:

Verzorging van uw tuinplanten

Heeft u mooie planten in de tuin staan? Dan is het natuurlijk de bedoeling dat u ze goed blijven verzorgen om hier zo lang mogelijk plezier van te hebben. Iedere tuinplant heeft natuurlijk zo zijn eigen verzorging nodig, maar over het algemeen is het natuurlijk belangrijk om de plant voldoende water te geven én een goede standplaats. Weet u niet precies hoeveel water de plant moet hebben? Of waar de tuinplant het best kan staan in de tuin? Kijk dan op de verpakking van de plant of vraag het gerust aan één van onze medewerkers. Zij weten alles over het verzorgen van tuinplanten.

Tuinplanten koopt u bij Tuingroen Stadskanaal

Tuinplanten kopen in de buurt van Groningen

Bent u benieuwd geworden naar ons vaste planten assortiment? Dan bent u uiteraard van harte welkom om die te komen bekijken in ons tuincentrum in Stadskanaal. Naast de tuinplanten vindt u bij ons ook een zeer ruim assortiment met kamerplanten, gewasbescherming en tuingereedschap. Ook als u in de buurt van Groningen woont, kunt u gemakkelijk bij ons langs komen. Bekijk onze openingstijden, plan hieronder de route naar het tuincentrum en dan zien we u heel graag terug bij Tuingroen Stadskanaal.