Potterie

Bij het aanschaffen van een mooie kamerplant, hoort natuurlijk een bijpassende bloempot. Of wat dacht u van een plantenbak waar dan de de mooie perkplanten in passen. Ons tuincentrum Tuingroen in Stadskanaal heeft een groot assortiment aan verschillende soorten potterie, zoals bloempotten en bloembakken. Bent u op zoek naar een bepaalde vorm of kleur? Tuingroen Stadskanaal heeft het allemaal! Komt u snel bij ons langs?

Potterie voor binnen en voor buiten

Planten in potten en bakken hebben een betere verzorging nodig dan planten in de grond. De keuze in bloempotten en manden bij ons in Stadskanaal is groot. Geglazuurde potten hebben het voordeel dat het water in de pot minder verdampt dan in de roodstenen (terracotta) potten. In de terracotta potten zit best veel kwaliteitsverschil. Zo zijn de goedkopere soorten vaak kwetsbaarder en poreuzer dan de duurdere versies. In de winter kan het dus voorkomen dat de goedkopere potten stuk vriezen. Wilt u hier meer over weten? Vraag het aan onze medewerkers in het tuincentrum. Zij kunnen u hierover advies en tips geven. Uiteraard vindt u bij ons ook bloempotten en plantenbakken speciaal voor buiten. Deze kunt u in uw tuin of op uw terras of balkon zetten met uw favoriete planten. Waar plantenbakken of bloempotten ook ideaal voor zijn, is het planten van bloembollen. Zo heeft u in het voorjaar prachtige, gekleurde bloemen in de tuin staan. Wanneer u tuinplanten gaat planten in bloempotten of plantenbakken, heeft u ook goede potgrond of tuinaarde nodig. Voor advies hierover kunt u terecht bij onze medewerkers. Zij weten precies hoe u de tuinplanten het best kunt planten.

Potterie - Bloempotten - Plantenbakken kopen bij Tuingroen Stadskanaal, nabij Groningen

Verschillende soorten potterie 

Potterie is een woord waar heel veel verschillende soorten potten onder vallen. Het verschil zit het hem eigenlijk in het materiaal. Hieronder hebben we voor u op een rijtje gezet wat voor soorten er onder potterie vallen.

  • Glas: Heel geschikt voor bloemenvazen of voor planten die maar weinig grond nodig hebben, zoals een orchidee.
  • Keramiek: Keramiek is te verdelen in geglazuurd en terracotta.
  • Kunststof: De kunststof potten zijn licht, vorstbestendig en voordelig.
  • Mandwerk: In vele maten te verkrijgen en gemaakt van wilgentenen of rotan. Daarnaast zijn ze vaak gevoerd met plastic.
  • Zink: Deze potten blijven tijdloos en passen in elke tuin of op ieder balkon.

Wilt u de collectie potten in het echt zien? U bent van harte welkom bij ons tuincentrum in de buurt van Groningen. Dan kunt u ook meteen ook onze collectie kamerplanten en tuinplanten bekijken!

Potterie - Bloempotten - Plantenbakken kopen bij Tuingroen Stadskanaal, nabij Groningen

Potterie kopen bij Tuingroen Stadskanaal

Woont u in de buurt van Groningen en bent u op zoek naar bijvoorbeeld een hoge bloempot, vazen of een bloembak voor buiten? Kom dan eens langs bij Tuingroen Stadskanaal. Wij hebben voor u een ruim assortiment gepresenteerd. Heeft u vragen of het gebruik van de bloempotten of bloembakken? Onze medewerkers staan klaar om u te helpen en advies te geven. Bekijk de openingstijden van ons tuincentrum, plan hieronder alvast uw route naar onze winkel en dan zien we u graag bij Tuingroen Stadskanaal!

Lees meer over onze woonaccessoires