Potterie

Bij het aanschaffen van een mooie kamerplant, hoort natuurlijk een bijpassende bloempot. Of wat dacht u van een plantenbak waar dan de de mooie perkplanten in passen. Ons tuincentrum Tuingroen in Stadskanaal heeft een groot assortiment aan verschillende soorten bloempotten en bloembakken.

Bloempot voor binnen en bloempot voor buiten

Planten in potten en bakken hebben een betere verzorging nodig dan planten in de grond. De keuze in bloempotten en manden bij ons in Stadskanaal is groot. Geglazuurde potten hebben het voordeel dat het water in de pot minder verdampt dan in de roodstenen (terracotta) potten. In de terracotta potten zit best veel kwaliteitsverschil. Zo zijn de goedkopere soorten vaak kwetsbaarder en poreuzer dan de duurdere versies. In de winter kan het dus voorkomen dat de goedkopere potten stuk vriezen. Wilt u hier meer over weten? Vraag het aan onze medewerkers in het tuincentrum. Zij kunnen u hierover advies en tips geven.

Verschillende soorten potterie

Potterie is een woord waar heel veel verschillende soorten potten onder vallen. Het verschil zit het hem eigenlijk in het materiaal. Hieronder hebben we voor u op een rijtje gezet wat voor soorten er onder potterie vallen.

  • Glas: Heel geschikt voor bloemenvazen of voor planten die maar weinig grond nodig hebben, zoals een orchidee.
  • Keramiek: Keramiek is te verdelen in geglazuurd en terracotta.
  • Kunststof: De kunststof potten zijn licht, vorstbestendig en voordelig.
  • Mandwerk: In vele maten te verkrijgen en gemaakt van wilgentenen of rotan. Daarnaast zijn ze vaak gevoerd met plastic.
  • Zink: Deze potten blijven tijdloos en passen in elke tuin of op ieder balkon.

Wilt u de collectie potten in het echt zien? U bent van harte welkom bij ons tuincentrum in de buurt van Groningen. Dan kunt u ook meteen ook onze collectie kamerplanten en tuinplanten bekijken!

Potterie kopen | Bezoek Tuingroen Stadskanaal

Bloempotten en bloembakken kopen in Stadskanaal

Woont u in de buurt van Groningen en bent u op zoek naar bijvoorbeeld een hoge bloempot, vazen of een bloembak voor buiten? Kom dan eens langs bij Tuingroen Stadskanaal. Wij hebben voor u een ruim assortiment gepresenteerd. Heeft u vragen of het gebruik van de bloempotten of bloembakken? Onze medewerkers staan klaar om u te helpen en advies te geven. Bekijk de openingstijden van ons tuincentrum en dan zien we u graag bij Tuingroen Stadskanaal!