Potterie

Bij het aanschaffen van een mooie kamerplant, hoort natuurlijk een bijpassende bloempot. Of wat dacht je van een plantenbak waar dan de de mooie perkplanten in passen. Ons tuincentrum Tuingroen in Stadskanaal heeft een groot assortiment aan verschillende soorten potterie, zoals bloempotten en bloembakken. Ben je op zoek naar een bepaalde vorm of kleur? Tuingroen Stadskanaal heeft het allemaal! Kom je snel bij ons langs?

Potterie voor binnen en voor buiten

Planten in potten en bakken hebben een betere verzorging nodig dan planten in de grond. De keuze in bloempotten en manden bij ons in Stadskanaal is groot. Geglazuurde potten hebben het voordeel dat het water in de pot minder verdampt dan in de roodstenen (terracotta) potten. In de terracotta potten zit best veel kwaliteitsverschil. Zo zijn de goedkopere soorten vaak kwetsbaarder en poreuzer dan de duurdere versies. In de winter kan het dus voorkomen dat de goedkopere potten stuk vriezen. Wil je hier meer over weten? Vraag het aan onze medewerkers in het tuincentrum. Zij kunnen je hierover advies en tips geven. Uiteraard vind je bij ons ook bloempotten en plantenbakken speciaal voor buiten. Deze kun je in de tuin of op het terras of balkon zetten met jouw favoriete planten. Waar plantenbakken of bloempotten ook ideaal voor zijn, is het planten van bloembollen. Zo heb je in het voorjaar prachtige, gekleurde bloemen in de tuin staan. Wanneer je tuinplanten gaat planten in bloempotten of plantenbakken, heb je ook goede potgrond of tuinaarde nodig. Voor advies hierover kun je terecht bij onze medewerkers. Zij weten precies hoe je de tuinplanten het best kunt planten.

Potterie - Bloempotten - Plantenbakken kopen bij Tuingroen Stadskanaal, nabij Groningen

Grote bloempotten voor binnen

Grote bloempotten voor binnen worden natuurlijk gevuld met de mooiste grote kamerplanten van Tuingroen Stadskanaal. Grote bloempotten voor binnen zijn een heuse eyecatcher en kunnen, in combinatie met een grote kamerplant, een lege hoek snel opvullen. Grote bloempotten zijn niet alleen geschikt om een lege hoek te vullen, maar kunnen ook als natuurlijke kamerafscheiding gebruikt worden. Door meerdere grote bloempotten met grote kamerplanten in de kamer te plaatsen is dit zeker mogelijk. Bij Tuingroen Stadskanaal vind je verschillende soorten grote bloempotten in allerlei stijlen. Van effen kleuren tot drukke printjes: je vindt het allemaal bij ons in het tuincentrum. Wist je dat er ook grote manden te koop zijn bij ons in het tuincentrum? Kom snel langs om het ruime assortiment grote bloempotten voor binnen te bekijken en breng sfeer en kleur in huis. 

Verschillende soorten potterie 

Potterie is een woord waar heel veel verschillende soorten potten onder vallen. Het verschil zit het hem eigenlijk in het materiaal. Hieronder hebben we voor jou op een rijtje gezet wat voor soorten er onder potterie vallen.

  • Glas: Heel geschikt voor bloemenvazen of voor planten die maar weinig grond nodig hebben, zoals een orchidee.
  • Keramiek: Keramiek is te verdelen in geglazuurd en terracotta.
  • Kunststof: De kunststof potten zijn licht, vorstbestendig en voordelig.
  • Mandwerk: In vele maten te verkrijgen en gemaakt van wilgentenen of rotan. Daarnaast zijn ze vaak gevoerd met plastic.
  • Zink: Deze potten blijven tijdloos en passen in elke tuin of op ieder balkon.

Wil je de collectie potten in het echt zien? Je bent van harte welkom bij ons tuincentrum in de buurt van Groningen. Dan kun je ook meteen ook onze collectie kamerplanten en tuinplanten bekijken!

Potterie - Bloempotten - Plantenbakken kopen bij Tuingroen Stadskanaal, nabij Groningen

Potterie kopen bij Tuingroen Stadskanaal

Woon je in de buurt van Groningen en ben je op zoek naar bijvoorbeeld een hoge bloempot, vazen of een bloembak voor buiten? Kom dan eens langs bij Tuingroen Stadskanaal. Wij hebben voor jou een ruim assortiment gepresenteerd. Heb je vragen over het gebruik van de bloempotten of bloembakken? Onze medewerkers staan klaar om je te helpen en advies te geven. Bekijk de openingstijden van ons tuincentrum, plan hieronder alvast de route naar onze winkel en dan zien we je graag bij Tuingroen Stadskanaal!

Lees meer over onze woonaccessoires