Reigers

Reigers kunnen prachtig gebiologeerd naar hun prooi staan kijken, maar de goudvissen in uw vijver zijn dan niet veilig. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen om uw vijver af te dekken, of reigers af te schrikken, waardoor ze bij uw vijver uit de buurt blijven en uw vissen gezond en veilig blijven rondzwemmen. Op deze manier kunt u ook onbezorgd genieten van uw vijver! 

Vijvervissen beschermen tegen reigers

Uw vijver is een prachtig sieraad in de tuin, waar u natuurlijk graag goed voor wil zorgen en waar het nodige onderhoud in zit. Al helemaal wanneer u vissen houdt in de vijver, dan wilt u deze goed beschermen tegen onder andere reigers. Er zijn hiervoor gelukkig verschillende mogelijkheden waarmee u uw vissen goed kunt beschermen. Zo kunt u denken aan: 

  • Een afdeknet waarmee u het water af kunt dekken
  • Een afschrikset met belletjes
  • Een spiegelende pyramide

Een afdeknet dekt enkel het water af, waardoor reigers niet bij de vissen kunnen komen. Een afschrikset daarentegen bestaat uit stokken die met nylon draad aan elkaar verbonden zijn. De stokken worden langs de vijver geplaatst en door de belletjes die aan het draad bevestigd zijn, wordt de reiger afgeschrikt. De spiegelende pyramide drijft op het water en de spiegelende vlakken zijn reden voor de reiger om niet bij uw vijver te blijven hangen. 

Reigers weren uit de tuin op natuurlijke wijze

Wij helpen u graag bij het vinden van oplossingen om reigers uit uw tuin te weren. Wij werken hierbij graag met oplossingen die geen schade aanrichten aan uw tuin, vijver én aan de reigers zelf. Zo zijn er verschillende opties die de reigers minder aantrekken, of geen ruimte geven om bij de vissen te komen. Dit zijn dan ook de mogelijkheden waar wij mee werken en hier komen geen chemische middelen bij kijken. Natuurlijk adviseren wij u over het gebruik van de verschillende mogelijkheden zoals een afschrikset als u hier behoefte aan heeft! 

Reigers bestrijden in de tuin Tuingroen Stadskanaal

Plagen in de tuin bestrijden bij Tuingroen Stadskanaal

In ons tuincentrum vindt u verschillende opties om plagen uit de tuin te bestrijden. Bij de verschillende plagen die u kunt bestrijden gaan wij uit van hetzelfde principe: we maken de tuin vooral minder aantrekkelijk voor deze plaag en werken niet met middelen die onnodige schade kunnen toedoen. Natuurlijk kunnen wij u persoonlijk adviseren als u vragen heeft over bepaalde plagen, of over de beste veilige manieren om hier van af te komen. Vraag onze medewerkers gerust om hulp!

Reigers uit de tuin weren bij Tuingroen Stadskanaal

U bent bij Tuingroen Stadskanaal aan het juiste adres voor verschillende oplossingen waarmee uw tuin en met name uw vijver een stuk minder aantrekkelijk wordt voor reigers. Zo zijn uw vissen veilig en kunt u onbezorgd van de vijver genieten. Ook voor andere plagen zoals mollen, of mieren en wespen kunt u uiteraard bij ons terecht. Van maandag tot en met zaterdag zijn wij geopend en staan wij met veel plezier voor u klaar. Graag tot ziens bij Tuingroen Stadskanaal, u vindt hieronder de snelste route naar ons tuincentrum!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Plagen in de tuin