Mollen

Hoewel mollen vooral voor het oog schade toebrengen op het gebied van netheid en niet zozeer voor de gezondheid van de tuin, kan een plaag hiervan toch erg vervelend zijn. Een mooi net gazon kan wel degelijk geruïneerd worden door een mol die zijn weg zoekt door de grond. Het gaat hierbij niet om gevaarlijke schade aan de tuin, maar wel om vervelende hopen die in ieder geval voor het oog niet zo'n plezier doen. Wat er eigenlijk aan de hand is, is dat de mol zijn kostje zoekt in de aarde, bestaande uit ritnaalden, wormen, veenmollen, en emelten. 

Mollen weren uit de tuin met huismiddeltjes

Gelukkig zijn er huismiddeltjes die ervoor kunnen zorgen dat de mollen een andere tuin opzoeken. Zo kunt u onder andere de volgende opties proberen:

  • een fles ingraven in de mollengang
  • visafval in de mollengang strooien
  • laat de gangen vollopen met water, zet de tuinslang erop
  • leg mottenballen in de gangen
  • plant de bloembol Keizerskroon (Fritilaria imperalis)
  • steek zoveel mogelijk stokken in de gangen

Dit is een aantal huismiddelen dat u uit kunt proberen om mollen te weren uit de tuin. Mocht dit niet werken, dan vindt u bij ons ook diverse andere mogelijkheden, zodat u van vervelende plagen in de tuin op een veilige manier kunt verminderen. Wij vinden het hierbij belangrijk om niet met chemische middelen werken, of de natuurlijke balans onnodig te verstoren. Daarom kunt u ons tevens om advies vragen, dan denken wij graag met u mee!

Mollen in de tuin bestrijden Tuingroen Stadskanaal

Mollen weren uit de tuin zonder chemische middelen

Gelukkig zijn er verschillende middelen die u kunt inzetten om mollen uit uw tuin te weren. Bij Tuingroen Stadskanaal kunt u hiervoor verschillende middelen vinden die verder geen schade aanrichten, maar die wel effectief zijn. Laat u echter altijd goed inlichten bij de aankoop van dit soort middelen, wij helpen u daar graag bij. Ook voor andere plagen kunt u bij ons terecht, zoals reigers, honden en katten, mieren en wespen. Vaak gaat het bijvoorbeeld om een kleine aanpassing waar u al veel verschil mee zult merken. Wij adviseren u hier graag over en raden daarnaast aan om altijd de gebruikshandleiding goed door te nemen van de producten die u gaat gebruiken. 

Bezoek Tuingroen Stadskanaal voor meer informatie

U bent van harte welkom bij Tuingroen Stadskanaal! Wij zijn van maandag tot en met zaterdag geopend en staan met veel plezier voor u klaar. Heeft u vragen, of wilt u contact met ons opnemen? Dat kan door te bellen naar 0599 619 617, of door een mail te sturen naar info@tuingroenstadskanaal.nl. Hieronder op de kaart vindt u de snelste route naar ons tuincentrum. Voor verschillende plagen in de tuin bent u bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen ons namelijk goed voorstellen dat het vervelend is als uw inspanningen in de tuin te niet worden gedaan door vervelende plagen. Daarom adviseren wij u dan ook graag over de natuurlijke middelen die u hiervoor kunt gebruiken en de verschillende mogelijkheden om hier op een veilige manier van af te komen. 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Plagen in de tuin