Mieren en wespen

Wanneer u last heeft van vervelende mieren en wespen plagen in de tuin, kan dit voor veel overlast zorgen. Uiteraard horen dieren in de tuin, omdat zij bijdragen aan het natuurlijk evenwicht. Mieren en wespen zijn bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het opruimen van veel andere insecten. Toch kan dit te veel worden, waardoor u overlast ondervindt. Dit is dan ook het moment om in te grijpen en maatregelen te nemen tegen mieren en wespen. 

Wat te doen tegen mieren en wespen in de tuin?

Mieren vormen op zich geen bedreiging voor uw tuin. Echter kunnen zij wel het terras ondergraven, of gaan ze bij u thuis op zoek naar eten. Wat u kunt doen om mieren tegen te gaan, is gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen. Deze zorgen er namelijk voor dat insecteneters zoals vogels, egels en mollen niet vergiftigd worden. Hebben de mieren hun weg al gevonden in uw huis? Dan zijn lokdoosjes ideaal. Mieren nemen het poeder mee naar hun nest en u ziet ze niet meer terug in uw huis. Het bestrijden van wespen is een iets kwetsbaarder proces, omdat deze kwaad kunnen worden en dan kunnen steken. Daarom is het belangrijk om voorzichtig te werk te gaan bij het bestrijden van wespen. Er zijn hiervoor specifieke spuitbussen verkrijgbaar, maar u kunt in sommige gevallen ook contact opnemen met de gemeente. Dan wordt het wespennest in zijn geheel verwijderd. 

Bestrijdingsmiddelen en gewasbescherming

Een belangrijk onderdeel van tuinonderhoud is gewasbescherming, om uw tuin te beschermen tegen vervelende plagen. Op deze manier kunt u onkruid, schimmels en insecten op afstand houden. Naast wespen en mieren bestrijding, kunt u bij ons ook terecht voor:

Bij het bestrijden van plagen in de tuin is het echter wel altijd van belang om rekening te houden met de eventuele gevolgen van het gebruik van chemische middelen. Voor een behoud van de natuurlijke balans in de tuin raden wij dan ook aan om gebruik te maken van biologische middelen. Laat u altijd voorlichten voor het gebruik van de middelen en vraag ons gerust om advies voordat u hier mee te werk gaat. Ook kunt u ons foto's laten zien van de problemen waar u tegen aan loopt, zodat wij met u mee kunnen denken over de mogelijke oorzaken en oplossingen. 

Mieren en wespen bestrijding Tuingroen Stadskanaal
Bezoek Tuingroen Stadskanaal voor mieren en wespen bestrijding en nog veel meer!

U bent van harte welkom in ons tuincentrum om de juiste middelen voor mieren en wespen bestrijding te vinden. Wij helpen u graag om zonder hinder weer van uw tuin te kunnen genieten! Ook voor andere artikelen op het gebied van gewasbescherming en bestrijdingsmiddelen bent u bij ons aan het juiste adres. Van maandag tot en met zaterdag zijn wij geopend en kunt u bij ons terecht voor uw benodigdheden. Ons tuincentrum is gevestigd in Stadskanaal in de provincie Groningen. Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen, door te bellen naar 0599 619 617, of door een mail te sturen naar info@tuingroenstadskanaal.nl. Graag tot ziens bij Tuingroen Stadskanaal in Groningen! 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Plagen in de tuin