Plagen in de tuin

Wanneer je last hebt van plagen in de tuin, kunnen de planten en gewassen veel schade oplopen. Wij begrijpen dat je jouw tuin zo goed mogelijk wilt beschermen tegen vervelende plagen en hebben daarom ook verschillende opties voor gewasbescherming. Er zijn verschillende plagen, zoals insecten en schimmels, maar ook grotere ongedierte zoals mollen, honden en katten. Om plagen in de tuin te bestrijden zijn er verschillende mogelijkheden, dus je bent niet enkel aangewezen op de meest agressieve middelen. 

Heb je last van plagen in de tuin?

Er zijn verschillende plagen die ergernis kunnen opleveren in de tuin. Onder andere de volgende ongewenste gasten kunnen de tuin veel hinder bezorgen:

  • Mollen
  • Wespen
  • Mieren
  • Andere insecten 

Wanneer je hele gazon verandert in een knollenhoop, of de insecten uit iedere hoek van de tuin verschijnen is het begrijpelijk dat je hier iets aan wilt doen. Ook groter ongedierte zoals honden en katten die hun behoefte in jouw tuin doen, kunnen voor veel hinder zorgen. Gelukkig zijn er goede diervriendelijke opties om de tuin gewoon iets minder aantrekkelijk te maken voor deze dieren! Op deze manier heb je niet de meest heftige bestrijdingsmiddelen nodig, maar enkel vriendelijke vormen van gewasbescherming. Bepaalde geuren of geluiden kunnen ongewenste gasten op afstand houden, evenals netten en andere bescherming en afdekking. 

Plagen in de tuin voorkomen in Veendam

Biologische middelen tegen plagen in de tuin in Groningen

Naast gewasbescherming, zijn er ook diverse bestrijdingsmiddelen tegen onkruid en andere vervelende plagen in Groningen. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om op biologische en diervriendelijke wijze te werk te gaan. Er zijn ook manieren om plagen te voorkomen, waardoor je de agressieve middelen niet nodig zult hebben. Heb je vragen over het bestrijden of voorkomen van plagen in de tuin? Bezoek dan tuincentrum Tuingroen Stadskanaal, voor al je benodigdheden voor een gezonde tuin. Vraag onze medewerkers gerust om hulp en laat je altijd voorlichten voordat je over gaat op bestrijdingsmiddelen. Tuingroen Stadskanaal is geopend van maandag tot en met zaterdag en wij voorzien je graag van vakkundige adviezen. Je kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 0599 619 617, of door een mail te sturen naar info@tuingroenstadskanaal.nl. Graag tot ziens in ons tuincentrum!