Speciale meststoffen

Speciale meststoffen zijn meststoffen die speciaal voor één soort kamer- of tuinplant op de markt zijn gebracht. Ook vindt u op deze afdeling speciale meststoffen voor het gazon. In de speciale meststoffen vindt u de juiste samenstelling aan voedingsmiddelen en mineralen om de kamerplanten, tuinplanten én het gazon optimaal te laten groeien en bloeien. Voor ons complete assortiment speciale meststoffen kunt u bij ons tuincentrum in Stadskanaal terecht. 

Verschillende soorten speciale meststoffen

De afgelopen jaren zijn er steeds meer soorten speciale meststoffen op de markt gekomen. In ons assortiment vindt u diverse soorten meststoffen, waaronder voor de volgende kamerplanten en tuinplanten:

  • Rozen
  • Orchideeën
  • Fuchsia's
  • Hagen
  • Coniferen
  • Hortensia's
  • Klimplanten
  • En nog veel meer!

Door te kiezen voor speciale meststoffen bent u ervan verzekerd dat uw planten de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen. Kom langs bij Tuingroen Stadskanaal om het complete assortiment meststoffen te bekijken. Wij zorgen er graag samen met u voor dat uw planten er altijd stralend uitzien! 

Het belang van bemesten van uw kamer- en tuinplanten

Door te bemesten zorgt u ervoor dat de bodem van uw planten de juiste structuur krijgt en dat deze de juiste voedingsstoffen en mineralen voor de plant bevat. Per plant verschilt de behoefte aan specifieke voedingsstoffen en mineralen. Wist u bijvoorbeeld dat een tekort aan kalium ervoor kan zorgen dat uw planten geel uitslaan of een bruine rand krijgen? Dit terwijl slechte vruchten en afstervende bladeren wijzen op een tekort aan fosfaat. Al deze tekorten zijn op te lossen met de juiste meststoffen. Met de juiste meststoffen zorgt u ervoor dat uw planten gezond blijven of worden. 

Het gazon bemesten

Naast uw kamer- en tuinplanten heeft ook het gazon extra bemesting nodig. Als u het gazon maait, wordt er energie onttrokken aan het gras en kan het zijn groene kleur verliezen. De kleur van uw gazon behouden is makkelijker dan u denkt. Door het gazon te bemesten blijft de groene kleur en heeft onkruid geen kans om zich te vestigen in uw gazon. Door minimaal drie keer per jaar het gazon te bemesten, zorgt u ervoor dat uw gazon mooi en gezond blijft. 

speciale-meststoffen

Wanneer moet ik het gazon bemesten? U kunt het gazon het best bemesten in het voorjaar, de zomer én het najaar. In het voorjaar en de zomer kunt u het best organische meststoffen gebruiken. De speciale meststoffen voor het gazon zijn het meest geschikt voor in het najaar. De speciale meststoffen geven uw gazon een boost en zorgen ervoor dat uw gazon klaar is voor de winter. Heeft u vragen over het bemesten van het gazon? Onze medewerkers geven u graag passend advies. 

Speciale meststoffen kopen bij Tuingroen Stadskanaal

Speciale meststoffen kopen doet u natuurlijk bij Tuingroen Stadskanaal. Ons assortiment is ruim en de prijzen zijn laag. Heeft u vragen over het assortiment speciale meststoffen of twijfelt u welke meststoffen u nodig heeft? Kom dan langs bij ons tuincentrum in Stadskanaal of neemt contact met ons op. Onze medewerkers staan voor u klaar. Hopelijk zien wij u snel terug in ons tuincentrum.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Grond- en meststoffen