Meststoffen

Meststoffen kunnen we onderverdelen in twee soorten: samengestelde en enkelvoudige meststoffen. Eigenlijk zegt de naam het al: de samengestelde meststoffen zijn meststoffen die extra toevoegingen hebben. Een voorbeeld van samengestelde meststoffen zijn onder andere de producten die speciaal geschikt zijn voor de siertuin of het gazon. Enkelvoudige meststoffen hebben weer een hoog stikstofgehalte. Hierdoor wordt de groei extra gestimuleerd. Heeft u meststoffen nodig? Tuincentrum Tuingroen in Stadskanaal heeft diverse soorten en merken in het assortiment.

Wat is het verschil tussen kunstmest en organische meststoffen?

Organisch mest en kunstmest: allebei meststoffen met beide voor- en nadelen. Kunstmest lost bijvoorbeeld snel op in water. Een gevolg hiervan is dat de voedingsstoffen na korte tijd al vrijkomen. Dat betekent vervolgens dat de stoffen meteen worden opgenomen door de plant. Dit kan een positieve, maar ook een negatieve werking hebben. Wanneer de plant de voedingstoffen snel opneemt, kan hij juist vatbaar worden voor plagen en vervelende ziektes. Naast het gewone kunstmest, bestaat er ook nog een gecoate, organische meststof. Deze soort bestaat deels uit kunstmest. Gecoate meststof heeft een speciaal laagje waardoor de meststof zeer langzaam vrij komt en dus uiteindelijk de groei van de plant of de boom beter regelt. Als laatste hebben we ook nog meststoffen die voor 100% organisch zijn. Dit wordt ook wel natuurlijk of biologisch meststoffen genoemd. Het verschil met kunstmest is dat de 100% organische mest de bodem voeding geeft en daardoor natuurlijk ook de plant. Op deze manier ontstaat er een gezonde bodem met een goede structuur, vocht en voeding voor de plant. Uiteindelijk zal dit zorgen voor gezonde planten die vervelende plagen en ziekten kunnen weerstaan.

Diverse soorten meststoffen vindt u bij Tuingroen Stadskanaal, nabij Groningen

Meststoffen: diverse vormen

Meststoffen zijn bij Tuingroen Stadskanaal ook nog eens in diverse vormen te verkrijgen. Denk dan bijvoorbeeld aan het volgende:

  • Meststoffen in korrel - Deze vorm is vaak geschikt voor het gazon, de moestuin en de siertuin.
  • Meststoffen in kegel - De kegel kunt u heel eenvoudig in de grond stoppen. Langzaam aan zal de mest vrij komen. Dit is natuurlijk geschikt voor in bloembakken.
  • Meststoffen in meel - Er zijn drie meststoffen in meelvorm: bloedmeel, beendermeel en vinassekali. Deze vorm is geschikt voor zowel de moestuin als de siertuin.
  • Vloeibare meststoffen - Denk hierbij aan plantenvoeding voor kamerplanten. Vaak moet u dit doseren met water om vervolgens toe te dienen bij de plant.

Meststoffen kopen in Stadskanaal

Bent u dus op zoek naar meststoffen? Breng dan eens een bezoekje aan Tuingroen Stadskanaal. Ons personeel staat voor u klaar om u advies te geven en tips om de meststoffen te gebruiken. Ook wanneer u niet precies weet welke meststoffen u nodig hebt, helpen wij u graag. In ons tuincentrum vindt u overigens ook diverse grondsoorten. Bekijk de openingstijden van van ons tuincentrum en dan kunnen we u hopelijk snel een keer verwelkomen in Stadskanaal!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Grond- en meststoffen