Grondsoorten

Bij de oplevering van een huis is de grondsoort over het algemeen arm, er zit weinig leven in. Er zijn verschillende manieren om hier verandering in aan te brengen, waaronder het fresen van de grond. Ook is het mogelijk om tuinaarde aan te brengen. U vindt bij ons verschillende soorten grondsoorten die u helpen aan een gezonde tuin en een goede basis voor het groeien van uw planten. Tevens kunnen wij u helpen wanneer u twijfelt wat uw grond precies nodig heeft. 

Verschillende grondsoorten voor uw tuin

Een eerste mogelijkheid om uw grond te verbeteren is het fresen van de grond en een laag bemeste tuinaarde aan te brengen. Bij kleigrond adviseren wij om zand door de klei te mengen. Tuinaarde is een mix van grond, stalmest en turf en is niet geschikt voor het vullen van plantenbakken. Voor plantenbakken gebruikt u potgrond, of potgrond speciaal waarin meststoffen verwerkt zijn. Als de grond luchtiger is, is het gemakkelijker om vocht op te nemen. Deze voordelen zijn dan ook terug te zien in de groei van de planten en het verloop van de tuin. Er is veel te winnen door verstandige keuzes te maken voor de grond en bodem van uw tuin. 

Grondverbetering bij Tuingroen Stadskanaal

Uiteraard kunt u bij ons uw vragen stellen over het verbeteren van de bodemkwaliteit en helpen wij u hier graag bij. Wij voorzien u van de nodige aanvullende adviezen en informatie, zodat u thuis meteen aan de slag kunt. U bent bij ons aan het juiste adres voor:

Met de juiste grondsoorten en goede aanvulling hierop, bent u klaar om van uw tuin een prachtige plek te maken!

Grondsoorten Tuingroen Stadskanaal

De juiste grondsoort voor uw tuin

Wat uw tuin precies nodig heeft, is afhankelijk van de huidige situatie. Afhankelijk van de locatie is er vaak een overheersende grondsoort in de omgeving. Deze is dan aan te vullen voor een juiste balans in uw tuin. Twijfelt u welke optie uw bodem goed zou doen? Overleg de kenmerken dan met onze medewerkers, dan helpen zij u graag op weg! Ook voor potgrond en tuinaarde bent u bij ons uiteraard aan het juiste adres. Wanneer de bodem een goede basis vormt, kunt u deze nog verder optimaliseren door gebruik te maken van compost. Dit is een voedzame stof die bijdraagt aan een nog gezondere omgeving voor de planten in uw tuin. Eventuele meststoffen kunnen u hierbij ook van dienst zijn!

Grondsoorten kopen in Stadskanaal 

U bent bij Tuingroen Stadskanaal aan het juiste adres om geschikte grondsoorten te vinden voor uw tuin. U vindt bij ons de juiste middelen om van uw grond een gezonde basis te maken voor uw bloemen en planten! Ook voor vragen bent u bij ons uiteraard aan het juiste adres. Van maandag tot en met zaterdag bent u van harte welkom in ons tuincentrum in Stadskanaal, nabij Groningen. Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen voor meer informatie, door te bellen naar 0599 619 617, of door een mail te sturen naar info@tuingroenstadskanaal.nl. Graag tot ziens bij Tuingroen Stadskanaal! 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Grond- en meststoffen