Grond- en meststoffen

Grond- en meststoffen is een breed begrip. Eigenlijk verstaan wij hier diverse grondsoorten onder, zoals bijvoorbeeld potgrond, turf en tuingrond. Tegenwoordig is er naast de gewone potgrond ook potgrond speciaal voor tuinplanten of potgrond speciaal voor kamerplanten te verkrijgen. Deze speciale potgrond zorgt ervoor dat de planten nóg beter gaan bloeien en groeien. In deze potgrond zitten voedingswaarden die de planten nodig hebben. Bij Tuingroen Stadskanaal vind je naast de grondsoorten ook meststoffen. Je bent dus voor diverse soorten bemesting in Stadskanaal op het goede adres. 

Planten goed laten groeien? Gebruik dan meststoffen.

Eigenlijk zijn alle soorten planten net mensen: ze hebben voeding en water nodig. Voeding voor de planten is belangrijk, want zo voorkom je dat ze vatbaar worden voor vervelende plagen en ziektes. Wanneer je de planten geen genoeg voeding of water geeft, zullen ze sneller ziek worden. In het voorjaar kun je het best de tuin bemesten. Waarom? In deze periode zijn de planten zich aan het ontwikkelen en daar kunnen ze wel een extra boost bij gebruiken. De meststoffen bestaan uit twee soorten: kunstmest en organisch mest. Wat is het verschil tussen deze twee?

  • De naam kunstmest zegt het natuurlijk eigenlijk al: deze mest bestaat uit kunstmatige stoffen vol met voeding. Een groot voordeel van kunstmest is dat het eigenlijk meteen werkt op de planten. Het versterkt de planten én daardoor de groei. Kunstmest werkt ook langer dan organisch mest, maar bij het geven van teveel kunstmest kunnen de wortels in de grond beschadigen. Dat zou zonde zijn, dus lees goed de verpakking welke hoeveelheid je kunt toedienen.
  • De organische meststoffen bestaan enkel uit grondstoffen uit de natuur. Kunstmest werkt meteen, maar organisch mest wordt niet meteen opgenomen. Dit heeft even wat tijd nodig, omdat het eerst wordt afgebroken tot mineralen. Daarna kunnen de planten de voedingstoffen langzaam opnemen.

Zowel voor kunstmest als voor organisch mest geldt: lees voor gebruik goed de verpakking. Hier staat precies op hoeveel je bijvoorbeeld kunt gebruiken. Heb je toch nog vragen? De medewerkers van Tuingroen Stadskanaal staan altijd voor je klaar.

Grond- en meststoffen vindt u in diverse soorten bij Tuingroen Stadskanaal, nabij Groningen

Welke soorten grond bestaan er?

Zoals we hierboven al benoemde: grondsoorten zijn er in diverse varianten. Wil je lang kunnen genieten van jouw planten? Investeer dan in goede voeding en goede potgrond. Denk bij de diverse soorten potgrond aan: 

  • Buxusgrond
  • Cactusgrond
  • Kamerplantengrond
  • Tuinaarde
  • Biologisch potgrond
  • Orchideeëngrond
  • Potgrond

Het spreekt natuurlijk voor zich dat je cactusgrond special kunt gebruiken voor cactussen en buxusgrond is natuurlijk voor de buxus. Toch kunnen we ons voorstellen dat je toch nog vragen hebt over de grondsoorten. Schroom dan niet en kom gerust eens langs in ons tuincentrum in Stadskanaal. Uiteraard kun je ons ook even bellen. Alle contactinformatie staat op onze vestigingspagina.

Kom voor grond- en meststoffen naar Stadskanaal

Voor grond- en meststoffen van goede kwaliteit zit je bij Tuingroen Stadskanaal op het juiste adres. Kom gerust eens langs om de diverse soorten te bekijken. Dan kun je ook onze afdelingen met bijvoorbeeld tuinplanten of kamerplanten zien. Kom eens inspiratie opdoen. Bekijk de openingstijden van ons tuincentrum en dan mogen we je hopelijk snel verwelkomen! 

Lees meer over meststoffen

 

 

Grondstoffen en meststoffen kopen | Tuingroen Stadskanaal