Bloeiende kamerplanten

Bloeiende kamerplanten zijn natuurlijk een echt aanwinst in jouw interieur. Bij Tuingroen Stadskanaal kun je dan ook de mooiste en meest kleurrijke bloeiende kamerplanten vinden. Wij hebben in ons tuincentrum een zeer ruim assortiment. Wat groene kamerplanten niet hebben, maar sommige soorten bloeiende kamerplanten wel, is dat sommige heerlijk kunnen ruiken! Dat komt natuurlijk echt door de bloemen die aan deze planten groeien. Wij worden in ieder geval erg blij van deze bloeiende planten!

Top 5 populaire bloeiende kamerplanten

Ook van de bloeiende kamerplanten zijn er heel veel verschillende soorten. Om je alvast op weg te helpen bij het maken van de juiste keuze, hebben wij een top 5 gemaakt met de meest populaire bloeiende kamerplanten. Uiteraard zijn deze bloeiende kamerplanten in ons tuincentrum in Stadskanaal te vinden:

  1. Orchidee - Hoe kan het ook anders dan dat de Orchidee op nummer één staat. De Orchidee is eigenlijk wel de meest bekende bloeiende kamerplant. Wat zo leuk is aan deze plant, is dat hij er echt in verschillende maten en kleuren te verkrijgen is. Zo zijn de mini-Orchideeën ook erg populair! Belangrijk bij een Orchidee is dat deze op een lichte plek staat, maar ook weer niet vol in de zon. Voor een goede verzorging is het ook belangrijk om de Orchidee één keer in de maand, tijdens de bloeiperiode, plantenvoeding te geven.
  2. Bromelia - De Bromelia is ook al zo'n mooie, kleurrijke eyecatcher. Bromelia's groeien al heel goed bij een beetje licht en een beetje water. Wat bijzonder is, is dat de Bromelia onder de bloeiende kamerplanten valt, maar eigenlijk bestaat deze plant uit gekleurde schutbladeren. Onder de Bromelia-familie vallen onder andere de Guzmania (wordt ook wel 'trompet' genoemd), de Neoregalia (rode kelk), de Tillandsia (sprieten en lepels), maar bijvoorbeeld ook de populaire Ananasplant.
  3. Anthurium - Op nummer drie vinden we de Anthurium, oftewel Flamingoplant. Dit is een tropische plant, wat inhoudt dat hij van warmte houdt en een hoge luchtvochtigheid. De bloemen van een Anthurium hebben een vorm van bloemkelken en zijn ook nog eens verkrijgbaar in veel diverse kleuren. Omdat er zoveel kleuren zijn, past deze bloeiende kamerplant vrijwel in ieder interieur.
  4. Cyclaam - Een écht zonnetje in huis, dat is de Cyclaam. De bloemblaadjes hebben de vorm van een hartje en dat maakt deze bloeiende kamerplant zo bijzonder. De Cyclaam is veel te zien in het wit en in de roze-tinten. Deze kamerplant houdt niet van vol zonlicht en het beste is om de Cyclaam op een schoteltje te zetten. Vul het schoteltje met water, zodat de plant zelf het water kan opnemen.
  5. Hortensia - Wist je dat de Hortensia de meest populaire plant van Europa is? Dat is natuurlijk niet zo gek, want wat zijn deze bloemen prachtig. Wat wel belangrijk is bij een Hortensia, is dat hij veel water krijgt. Het is een dorstige kamerplant, dus vergeet dat niet. Is de Hortensia uitgebloeid? Zet hem dan mooi buiten!

Bloeiende kamerplanten kopen bij Tuingroen Stadskanaal, nabij Groningen

Hoe moeten bloeiende kamerplanten worden verzorgd?

Iedere plant moet op zijn eigen manier worden verzorgd. Wanneer u bij ons een kamerplant koopt, zit er altijd een kaartje bij waar staat beschreven of de plant wel of niet in de volle zon kan en hoeveel water de plant moet krijgen. Zorg bij bloeiende kamerplanten ervoor dat het water lauw is én de planten vinden het heerlijk om ongeveer één keer in de week een sproeibeurt te krijgen. Zet ze bijvoorbeeld buiten tijdens een lichte regenbui. Heb je vragen over de verzorging van bloeiende kamerplanten? Vraag het gerust aan één van onze medewerkers.

Bloeiende kamerplanten kopen bij Tuingroen Stadskanaal, nabij Groningen

Bloeiende kamerplanten kopen? Kom langs in Stadskanaal!

Je bent natuurlijk van harte welkom om ons gehele assortiment te komen bekijken. Ons tuincentrum in Stadskanaal ligt heel dicht in de buurt van Groningen. Wil je meer weten? Onze medewerkers kunnen je alles vertellen over de bloeiende kamerplanten, maar ook zeker over onze groene kamerplanten, cactussen en vetplanten. Tevens hebben wij ook een ruim assortiment aan bloempotten die goed passen bij de bloeiende kamerplanten. Graag tot ziens bij Tuingroen Stadskanaal!

Lees meer over onze kamerplanten

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten