Groene kamerplanten

Wat zijn groene kamerplanten? Kort gezegd zijn dat planten die niet bloeien. Groene kamerplanten vallen op door hun bladeren die er in verschillende vormen en kleuren zijn. Groene kamerplanten zijn tegenwoordig erg in en passen in ieder interieur. Er zijn zelfs kamerplanten die luchtzuiverend werken. Deze zijn ideaal voor op kantoor of in de slaapkamer. Wij hebben in ons tuincentrum in Stadskanaal dan ook een zeer ruim assortiment met groene kamerplanten. Wil je wat meer weten over onze groene kamerplanten? Lees dan snel verder! 

Groene planten: heel veel soorten

Grote kamerplanten, kleine kamerplanten, brede kamerplanten, smalle kamerplanten: je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat wel een kamerplant die past bij wat je zoekt. Heb je bijvoorbeeld een grote, lege hoek in huis? Dan is een grote, groene kamerplant natuurlijk de perfecte oplossing! Of ben je op zoek naar kleine, groene plantjes, zoals vetplanten? Deze zijn natuurlijk erg leuk om bijvoorbeeld ergens tussen of bij te zetten. Er zijn natuurlijk een aantal bekende grote, groene kamerplanten. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

  • Yucca - De Yucca staat bekend om zijn dikkere stam en langwerpige bladeren. Hij is zeer makkelijk in onderhoud en staat als een echte eyecatcher in huis.
  • Calathea - De bladeren van een Calathea zijn erg sierlijk en kunnen verschillende patronen hebben. Wat erg bijzonder is aan deze plant, is dat de bladeren sluiten zodra er geen zonlicht op komt. Gaat het zonnetje weer schijnen? Dan gaan de bladeren vanzelf weer open.
  • Sansevieria - De Sanseveria staat bekend om zijn sterkte. Het is een sterke kamerplant en ook deze is zeer goed te verzorgen. Deze plant overleeft echt alles!
  • Monstera - In de grote, groene bladeren van deze plant zitten gaten. Daardoor valt deze kamerplant echt op! De Monstera is ook een luchtzuiverende plant. Dit betekent dat hij ervoor zorgt dat de lucht wordt gezuiverd.
  • Areca Palm - Op zoek naar een kamerplant met een exotisch tintje? Dan is de Areca Palm misschien wel wat voor jou. Deze palm staat het liefst een beetje in de schaduw. Daarnaast moet hij regelmatig water hebben.

Dit zijn nog maar enkele voorbeelden van grote, groene kamerplanten. Om het actuele assortiment te komen bekijken, ben je in Stadskanaal natuurlijk van harte welkom! Tevens hebben wij ook een zeer ruim assortiment aan bloempotten. Zo kun je meteen de juiste bloempot bij jouw kamerplant zoeken.

Groene kamerplanten kopen bij Tuingroen Stadskanaal, nabij Groningen

Hoe verzorg je groene kamerplanten?

Het maakt niet uit welke groene kamerplant je hebt, iedere plant heeft een andere verzorging nodig. Bij iedere kamerplant zit een kaartje en daar staat op hoe die plant verzorgd moet worden. Lees dit dus altijd goed door. Het kan natuurlijk zo zijn dat de plant ziek wordt of niet goed groeit. Dan kun je het best bij ons tuincentrum in Stadskanaal even langskomen. Onze medewerkers helpen je dan graag verder.

Groene kamerplanten kopen bij Tuingroen Stadskanaal, nabij Groningen

Groene kamerplanten koop je in de buurt van Groningen

Hopelijk ben je na het lezen van dit artikel ook zo enthousiast geworden over groene kamerplanten. Je bent dan ook van harte welkom om Tuingroen Stadskanaal te bezoeken! Wij hebben altijd een scherpe prijs-kwaliteit verhouding en bij ons is voldoende parkeergelegenheid. Bekijk onze openingstijden en dan zien we je hopelijk snel in ons mooie tuincentrum vlakbij Groningen.

Lees meer over kamerplanten

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten