Cactussen en vetplanten

Heb je niet echt groene vingers, maar houd je er wel van om wat groen in huis te hebben? Dan zijn cactussen en vetplanten de perfecte oplossing voor jou! Bijna geen verzorging nodig en toch wat groens in huis. Er zijn zoveel verschillende soorten cactussen en vetplanten. Kom eens langs bij Tuingroen Stadskanaal om ons assortiment te bekijken!

Verzorging cactussen en vetplanten

Cactussen en vetplanten horen bij de succulenten-familie. Wat is er zo bijzonder aan succulenten? Succulenten vangen het water wat zij krijgen, op in hun stengels, wortels en bladeren. Daardoor zijn cactussen en vetplanten eigenlijk niet veeleisend als het om water gaat. Het is dus eigenlijk echt niet erg als je ze een keer vergeet water te geven. Je hoeft dan niet meteen bang te zijn dat ze doodgaan. Vetplanten hebben in de winterperiode genoeg aan één scheut water per maand. Heb je vetplanten in de zomer periode? Dan hebben vetplanten één scheut water per week nodig. Cactussen hebben nog minder water nodig. Zij hoeven van november tot maart maar één keer in de zes weken water. Van maart tot november hebben ze aan één scheut water per maand al voldoende. Geef je ze per ongeluk toch teveel water? Dan kunnen bijvoorbeeld de wortels van de cactus aan rotten. Mocht het zo zijn dat jouw cactus of vetplant toch ziek is? Kom dan eens langs in ons tuincentrum in Stadskanaal. Wij verkopen producten om dit soort vervelende problemen op te lossen. Verder houden cactussen en vetplanten van licht. Heel veel licht en het liefst in de volle zon. Staat jouw cactus of vetplant in de vensterbank? Let er dan op dat de cactus of vetplant niet verbrandt achter het glas.

Cactussen en vetplanten kopen bij Tuingroen Stadskanaal, nabij Groningen

Cactussen en vetplanten kopen in Stadskanaal

Ben je op zoek naar bijzondere cactussen of een mooie vetplant? Dan ben je bij Tuingroen Stadskanaal op het juiste adres! Wij hebben verschillende soorten cactussen en vetplanten te koop. Tegenwoordig zijn mini cactussen en mini vetplantjes helemaal in. Die zijn natuurlijk erg leuk om ergens tussen te zetten. Houd je toch van wat meer kleur? Koop dan een bloeiende cactus. Dat geeft meteen weer wat meer kleur. Welke bekende soorten vetplanten zijn er eigenlijk?

Natuurlijk hebben wij in ons tuincentrum veel meer soorten vetplanten. Daarnaast zijn er ook ontzettend veel soorten cactussen. Dus, kom gerust eens langs bij ons!

Mini cactus kopen

Wat tegenwoordig helemaal hip is, zijn mini cactussen. Mini cactussen zijn zeer gemakkelijk in onderhoud, dus ook als je geen groene vingers hebt, kun je deze planten goed onderhouden. Mini cactussen zijn kamerplanten die je overal kunt neerzetten: op de vensterbank of op een gezellig dienblad of plateau. In ons tuincentrum in Stadskanaal hebben wij verschillende varianten mini cactussen: met bloemetjes en zonder bloemetjes, brede soorten, smalle soorten. Een cactus is een plant die erg snel tevreden is. De meeste soorten cactussen hoef je maar één keer in de paar weken een beetje water te geven. Geef ze echt niet teveel water, want dan is de kans zeer groot dat ze gaan rotten.

Cactussen en vetplanten kopen bij Tuingroen Stadskanaal, nabij Groningen

Cactussen en vetplanten kopen nabij Groningen

Ben je benieuwd geworden naar onze cactussen en vetplanten? Kom dan eens langs in ons tuincentrum in Stadskanaal. Je bent bij ons van harte welkom om inspiratie op te doen! Koop een cactus of vetplant, kies een passende bloempot erbij en je geniet van het mooie groen in huis! Bekijk de openingstijden van ons tuincentrum en dan zien we je hopelijk snel.

Lees meer over kamerplanten

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten