Schimmels

Schimmels in de tuin komen vaak voor in natte zomers. Gevoelige en zwakke planten krijgen dan snel last van vervelende schimmelziekten. Het vervelende aan schimmel is dat dit lastig te bestrijden is en snel over slaat op andere planten. Ze veroorzaken allerlei ziekteverschijnselen die de groei van de plant kunnen belemmeren. De meeldauw is de bekendste schimmel, maar er zijn verschillende soorten vervelende schimmels die u graag zo snel mogelijk uit uw tuin verwijdert. Bij Tuingroen Stadskanaal bent u hiervoor aan het juiste adres!

Verschillende soorten schimmels in de tuin

Er zijn verschillende schimmels die hun weg kunnen vinden in uw tuin. Zo is er om te beginnen de meest bekende schimmel genaamd de meeldauw. Deze is bedekt met een laagje wit schimmelpluis aan de onderkant van het blad. Aan de bovenkant ontstaan er vaak geelgroene vlekken. Bij meeldauw moeten de aangetaste delen van de planten verwijderd worden. Een andere schimmelsoort wordt ook wel roest genoemd. Deze is te herkennen aan rode en gele vlekken op de bladeren. Aan de onderkant komen geelbruine en in de herfst zwarte puistjes ter grootte van een speldknop. Als laatste is er de Sterroetdauw, ook wel blackspot genoemd. Deze komt vooral voor op rozen. Hiervoor is preventief spuiten in maart aan te bevelen. 

Schimmel in de tuin bestrijden

Er zijn verschillende middelen op het gebied van gewasbescherming die u kunnen helpen om uw tuin gezond te houden. Naast de bestrijding van schimmels, kunt u bij ons ook terecht voor:

Voordat u te werk gaat met bestrijdingsmiddelen, is het belangrijk om vast te stellen wat precies het probleem is. Daarom kunt u ons altijd om advies vragen. Indien gewenst kunt u zelfs een foto meebrengen zodat wij met u mee kunnen kijken naar de mogelijke boosdoeners. 

Mieren en wespen plagen bestrijden met middelen van Tuingroen Stadskanaal

Bezoek Tuingroen Stadskanaal voor schimmelbestrijding en meer

U bent van harte welkom in ons tuincentrum voor al uw benodigdheden voor een mooie en gezonde tuin. Van maandag tot en met zaterdag is ons tuincentrum geopend en staan wij voor u klaar om u te voorzien van adviezen en informatie. Wanneer u problemen ondervindt in uw tuin helpen wij u graag bij het vinden van geschikte oplossingen. Neem hiervoor gerust een foto mee van de situatie in uw tuin, zodat wij u kunnen helpen bij het vinden van de juiste middelen. Schimmels kunnen vervelende sporen achter laten, maar gelukkig zijn ze tijdig te bestrijden!

Tot ziens bij Tuingroen Stadskanaal!

Ons tuincentrum in Stadskanaal is vanuit de regio Groningen zeer gemakkelijk te bereiken. Onze ervaren medewerkers staan van maandag tot en met zaterdag voor u klaar en voorzien u van professionele adviezen. Wilt u contact met ons opnemen? Dat kan, door te bellen naar 0599 619 617, of door een mail te sturen naar info@tuingroenstadskanaal.nl. Wij helpen u graag om schimmel in uw tuin te voorkomen én te verwijderen. Uiteraard vindt u bij ons ook vele andere artikelen op het gebied van tuinieren en tuin onderhoud. Graag tot ziens bij tuincentrum Tuingroen Stadskanaal!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Gewasbescherming