Onkruidbestrijding

Voor onkruidbestrijding bent u bij Tuingroen Stadskanaal aan het juiste adres! Helaas is het zo dat net wanneer u prachtige beplanting of nieuwe bestrating heeft, er onkruid om de hoek komt kijken. Onkruid zijn de planten die als ongenode gasten in het gazon voorkomen, maar eigenlijk zijn dit gewoon inheemse planten. Nu is het natuurlijk mogelijk om onkruid weg te schoffelen, maar er zijn ook plekken in de tuin waar dit lastiger is, waardoor er toch vaak wordt gekozen voor onkruidbestrijdingsmiddelen. Er zijn verschillende bestrijdingsmiddelen die door middel van korrels of in vloeibare vorm verwerkt kunnen worden, waarmee u onkruid tegen kunt gaan.

Onkruid in de tuin bestrijden

Een hardnekkig onkruid is mos. Dit komt vaak voor in gazons die in de schaduw liggen, of waar de grond te zuur is. Een ander hardnekkig onkruid is mos. Vaak komt dit in gazons voor die in de schaduw liggen of waar de grond te zuur is. U kunt bij ons een grondanalyse aanvragen met daarbij een aangepast bemestingsadvies. Bij zure grond wil kalk ook nog weleens helpen. De juiste methode van gewasbescherming kan eraan bijdragen dat uw tuin mooi onderhouden blijft en u geen hinder ervaart aan het verwijderen van onkruid.

Bestrijding van onkruid en ongedierte

Wanneer u opmerkt dat uw tuin niet in optimale vorm is, gaat u waarschijnlijk na wat hier de oorzaak van kan zijn. Zo is onkruid een mogelijke oorzaak, door het innemen van veel ruimte en voedingsstoffen. Andere mogelijke problemen kunnen zijn:

Laat u altijd voldoende voorlichten over de beschikbare middelen en de juiste gebruikswijze. Wij adviseren u hier graag over! Een belangrijke vereiste is dat u weet wat het precieze probleem is, zodat u gericht te werk gaat. Om hier achter te komen kunt u altijd een foto mee nemen naar ons tuincentrum, zodat wij met u mee kunnen denken.

Onkruidbestrijding Tuingroen Stadskanaal

Natuurlijke onkruidbestrijding

Er zijn verschillende manieren van onkruidbestrijding verkrijgbaar, zowel in vloeibare vorm als in korrels. Ook zijn er meer natuurlijke variante en meer chemische varianten. De keuze hiervan is vrij persoonlijk, hoewel wij u graag willen aanraden om te werken met biologische producten voor een gezond behoud van uw tuin. Ook kunt u er over nadenken om met de hand en een schoffel het onkruid te verwijderen. Bijvoorbeeld onkruid tussen de tegels is ook met handgereedschappen te verwijderen, of door gebruik te maken van een schoffel kunt u een groot verschil maken voor uw borders. Zo zijn er voor iedere tuin verschillende opties om van onkruid af te komen!

Bezoek Tuingroen Stadskanaal voor de juiste onkruid bestrijding en meer

U bent van maandag tot en met zaterdag van harte welkom in ons tuincentrum nabij Groningen. Wij helpen u graag bij het bestrijden van onkruid in uw tuin en voorzien u indien nodig van aanvullende adviezen. Aarzel niet om ons om hulp te vragen! Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen, door te bellen naar 0599 619 617, of door een mail te sturen naar info@tuingroenstadskanaal.nl

    Bekijk meer productgroepen in de categorie Gewasbescherming