Insecten en slakken

De tuin is een plek waar u tot rust komt en heerlijk kunt genieten van de natuur en tuinplanten. Insecten en slakken die deze rust verstoren zijn natuurlijk niet gewenst. Toch zijn insecten en slakken belangrijk voor de natuur en zult u er tot op zekere hoogte mee moeten leven. Heeft u daadwerkelijk last van een insecten- of slakkenplaag? Tuingroen Stadskanaal heeft de producten die u kunnen helpen. Kom snel langs en bekijk de opties om uw tuin zo mooi mogelijk te houden. 

Ziekte en plagen voorkomen en beperken

Door de tuin, de planten hierin en de bemesting goed te verzorgen, kunt u veel ziektes en plagen voorkomen of beperken. Iedere plant heeft zo zijn eigen kenmerken en voorkeuren. Om te voorkomen dat uw plant ziek wordt is het belangrijk om deze voorkeuren na te leven. Zo zijn de planten minder vatbaar voor ziektes. Een insecten- of slakkenplaag voorkomen is lastiger dan u denkt, maar er zijn zeker mogelijkheden. Wij geven u een paar tips om een slakkenplaag te voorkomen:

  • Vroeg in het voorjaar al eitjes weghalen van de slakken;
  • Slakken houden niet van een grove ondergrond;
  • Je kunt ook slakken in de tuin vangen en minstens verder dan 20 meter herplaatsen;

Ondanks deze preventieve maatregelen kunnen soms toch bepaalde ziektes en plagen optreden. Verschillende insecten zoals rupsen eten grote gaten in bladeren en bladluizen veroorzaken misvormingen van planten. Ook bestaan er natuurlijk de kevers waarvan de larven de wortels van planten wegeten. Het liefst heeft niemand deze beestjes in de tuin!

Insecten en slakken bestrijden in de tuin

Om een insecten- en slakkenplaag tegen te gaan, kunt u best veel handelingen ondernemen. Om specifieker op de insectenplaag in te gaan, komt u naar ons tuincentrum. Onze medewerkers helpen u graag de passende bestrijdingsmiddelen te vinden. Voor een eventuele insecten- of slakkenplaag kunnen wij u genoeg tips geven. Alle insecten en slakken zijn namelijk prima te bestrijden met biologische en chemische bestrijdingsmiddelen. Deze middelen zijn er in staafjes, concentraten, korrels en spuitbussen. Ieder bestrijdingsmiddel heeft zo zijn eigen voordelen, maar wij raden u aan om te beginnen met biologische bestrijdingsmiddelen. Wil dit niet lukken, dan kunt u uw toevlucht nemen tot chemische bestrijdingsmiddelen.

insecten-slakken-plaag-in-tuin

Om slakken tegen te gaan kunt u beginnen met allerlei huismiddeltjes, zoals eierschalen en koffiedik rondom de planten neerleggen. Ook kunt u aan de slag gaan met schaaltjes bier, die de slakken aantrekken. Als al deze middelen niet willen helpen, kunt u terugvallen op slakkenkorrels. Deze slakkenkorrels strooit u rondom de planten die kwetsbaar zijn en zo blijven de slakken weg. 

Meer informatie over een insecten- en slakkenplaag

Wilt u meer informatie? Of wilt u ons assortiment bestrijdingsmiddelen bekijken? Kom dan langs bij Tuingroen Stadskanaal of neem contact met ons op en bekijk ons aanbod bestrijdingsmiddelen voor insecten en slakken zodat u weer rustig van de tuin kunt genieten zonder al die vervelende beestjes! Ook geven onze medewerkers graag tips over hoe u de insecten of slakken in uw tuin het best op een natuurlijke manier kunt verwijderen. Hopelijk tot ziens bij ons tuincentrum in Stadskanaal!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Gewasbescherming