Gewasbescherming

Om te voorkomen dat jouw inspanningen te niet worden gedaan door vervelende plagen, kan gewasbescherming een goede stap zijn in het tuin onderhoud. Er zijn zowel grote als kleine dieren die jouw tuin flinke schade aan kunnen doen, maar gelukkig zijn daarvoor goede maatregelen te treffen. Wellicht denk je bij gewasbescherming direct aan strengere maatregelen zoals agressieve middelen, maar dat is geen vereiste. Wij denken graag met je mee om de tuin mooi en gezond te houden en plagen buiten de deur te houden!

Het uitkiezen van de juiste gewasbescherming

Er zijn bestrijdingsmiddelen in overvloed, maar voordat je deze stap neemt, kun je na gaan of er geen andere oorzaken zijn. Zo kan een verkeerde standplaats ook veel problemen met zich meebrengen. Een plant die niet goed groeit staat vaak op de verkeerde plek. De grond kan te nat of te droog zijn, of wellicht staat de plant juist te zonnig of te donker. Weet je echter zeker dat een vervelende plaag de oorzaak is? Wellicht is één van de volgende plagen de boosdoener:

Wil je deze diertjes te lijf gaan met bestrijdingsmiddelen? Laat je dan altijd goed informeren én neem de gebruiksaanwijzing goed door. Wij raden je aan om eerst meer milde manieren van gewasbescherming te gebruiken. Deze kunnen tevens erg veel baat bieden wanneer er nog geen spraken is van een plaag en je deze wilt voorkomen. Wanneer er al een vervelende plaag woedt in de tuin is het soms noodzakelijk om jouw planten te redden, maar vraag hierbij onze medewerkers gerust om raad voordat je deze keuze maakt.
Gewasbscherming in Groningen

Groter ongedierte bestrijden

Er zijn ook grotere dieren die voor veel overlast kunnen zorgen in de tuin. Bijvoorbeeld mollen, muizen en groter ongedierte zoals honden en katten kunnen vervelende sporen nalaten. Om deze dieren te weren hoef je echter niet perse te denken aan agressieve bestrijdingsmiddelen. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit op te lossen. Bijvoorbeeld het gebruik van netten om jouw gewassen af te schermen kan al veel resultaat opleveren. Ook kun je denken aan het gebruik van bepaalde geuren of geluidssignalen die niet schadelijk zijn, maar ongewenste bezoekers wel afschrikken. Of het nu gaat om bepaalde bessenstruiken in de tuin, of de volledige moestuin, we helpen je graag om hier zo goed mogelijk voor te kunnen zorgen en vervelende plagen te voorkomen en verwijderen.

Bezoek Tuingroen Stadskanaal voor gewasbescherming en vele andere tuin artikelen

Je bent van harte welkom in ons tuincentrum in Stadskanaal te Groningen. Van maandag tot en met zaterdag zijn wij geopend en voorzien wij je van de nodige adviezen en informatie om het beste uit jouw tuin te halen en jouw gewassen zo goed mogelijk te verzorgen én beschermen. Vraag onze medewerkers gerust om advies over je situatie! Tevens kun je altijd contact met ons opnemen voor vragen en meer informatie. Je kunt ons telefonisch bereiken op 0599 619 617, of een mail sturen naar info@tuingroenstadskanaal.nl. Graag tot ziens in ons tuincentrum, voor gewas bescherming en vele andere tuin artikelen!