Gewasbescherming

Om te voorkomen dat uw inspanningen te niet worden gedaan door vervelende plagen, kan gewasbescherming een goede stap zijn in het tuin onderhoud. Er zijn zowel grote als kleine dieren die uw tuin flinke schade kunnen aan doen, maar gelukkig zijn daarvoor goede maatregelen te treffen. Wellicht denkt u bij gewasbescherming direct aan strengere maatregelen zoals agressieve middelen, maar dat is geen vereiste. Wij denken graag met u mee om uw tuin mooi en gezond te houden en plagen buiten de deur te houden!

Het uitkiezen van de juiste gewasbescherming

Er zijn bestrijdingsmiddelen in overvloed, maar voordat u deze stap neemt, kunt u na gaan of er geen andere oorzaken zijn. Zo kan een verkeerde standplaats ook veel problemen met zich meebrengen. Een plant die niet goed groeit staat vaak op de verkeerde plek. De grond kan te nat of te droog zijn, of wellicht staat de plant juist te zonnig of te donker. Weet u echter zeker dat een vervelende plaag de oorzaak is? Wellicht is één van de volgende plagen de boosdoener:

Wilt u deze diertjes te lijf gaan met bestrijdingsmiddelen? Laat u dan altijd goed informeren én neem de gebruiksaanwijzing goed door. Wij raden u aan om eerst meer milde manieren van gewasbescherming te gebruiken. Deze kunnen tevens erg veel baat bieden wanneer er nog geen spraken is van een plaag en u deze wilt voorkomen. Wanneer er al een vervelende plaag woedt in uw tuin is het soms noodzakelijk om uw planten te redden, maar vraag hierbij onze medewerkers gerust om raad voordat u deze keuze maakt.
Gewasbscherming in Groningen

Groter ongedierte bestrijden

Er zijn ook grotere dieren die u veel overlast kunnen bezorgen in de tuin. Bijvoorbeeld mollen, muizen en groter ongedierte zoals honden en katten kunnen vervelende sporen nalaten. Om deze dieren te weren hoeft u echter niet perse te denken aan agressieve bestrijdingsmiddelen. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit op te lossen. Bijvoorbeeld het gebruik van netten om uw gewassen af te schermen kan al veel resultaat opleveren. Ook kunt u denken aan het gebruik van bepaalde geuren of geluidssignalen die niet schadelijk zijn, maar ongewenste bezoekers wel afschrikken. Of het nu gaat om bepaalde bessenstruiken in de tuin, of uw volledige moestuin, we helpen u graag om hier zo goed mogelijk voor te kunnen zorgen en vervelende plagen te voorkomen en verwijderen.

Bezoek Tuingroen Stadskanaal voor gewasbescherming en vele andere tuin artikelen

U bent van harte welkom in ons tuincentrum in Stadskanaal te Groningen. Van maandag tot en met zaterdag zijn wij geopend en voorzien wij u van de nodige adviezen en informatie om het beste uit uw tuin te halen en uw gewassen zo goed mogelijk te verzorgen én beschermen. Vraag onze medewerkers gerust om advies over uw situatie! Tevens kunt u altijd contact met ons opnemen voor vragen en meer informatie. U kunt ons telefonisch bereiken op 0599 619 617, of een mail sturen naar info@tuingroenstadskanaal.nl. Graag tot ziens in ons tuincentrum, voor gewas bescherming en vele andere tuin artikelen!