Gereedschap

Om het tuinieren zo makkelijk mogelijk te maken, kan gereedschap voor in de tuin natuurlijk niet ontbreken! Het maakt bij Tuincentrum Tuingroen Stadskanaal niet uit of je tuingereedschap zoekt om een vijver te graven of gemakkelijk bloembollen te kunnen planten. In ons tuincentrum kun je voor iedere klus handig tuingereedschap vinden. Wij verkopen bijvoorbeeld het merk Gardena en bij ons vind je natuurlijk ook tuinhandschoenen, matjes voor onder je knieën en schoeisel speciaal voor het tuinieren.

Basis tuingereedschap

Een set basis tuingereedschap kan niet ontbreken wanneer je een tuin hebt. Dit is gewoonweg erg handig wanneer je kleine klusjes wil verrichten in de tuin. Wat verstaan wij van Tuingroen Stadskanaal onder het basis tuingereedschap:

  • Snoeischaar - De snoeischaar is erg handig om bijvoorbeeld planten, bomen of struiken te snoeien.
  • Plantenschepje - Wil je op een gemakkelijke manier bloembollen planten? Dan kun je een plantenschepje gebruiken.
  • Hark - De tuin netjes houden? Dat doe je met een hark. Met een hark kun je tuinafval of bladeren bij elkaar harken.
  • Schoffel - Onkruid verwijderen en de grond gemakkelijk los maken, doe je met een schoffel. 
  • Spade - Met een spade, ook wel schop genoemd, kun je gemakkelijk spitten en scheppen in de grond.

Gereedschap kopen bij Tuincentrum Tuingroen Stadskanaal

Diverse soorten snoeigereedschap

Om de planten gemakkelijk te kunnen snoeien, heb je niet alleen een standaard snoeischaar nodig. Goed snoeigereedschap heeft alles te maken met de dikte en de afmeting van de takken die gesnoeid moeten worden. Welke soorten vallen er onder het snoeigereedschap en waar zijn ze voor te gebruiken?

  • Snoeischaar - De snoeischaar wordt ook wel kniptang genoemd en is vooral bedoeld voor het 'gewone' snoeiwerk, zoals rozen, kleine plantjes of een bos bloemen waar een stukje vanaf moet.
  • Heggenschaar - Een heggenschaar heeft een groot snijvlak en lange armen waardoor er gemakkelijk kracht gezet kan worden én er grote stukken in één keer geknipt kunnen worden. Er zijn zelfs heggenscharen te verkrijgen waar de armen verlengd kunnen worden. Dit is natuurlijk erg handig wanneer er een hoge haag geknipt moet worden.
  • Takkenschaar - De takkenschaar is echt geschikt voor het knippen van dikke, stevige takken. De takkenschaar heeft vaak lange armen waardoor er gemakkelijk kracht gezet kan worden.

De diverse soorten snoeigereedschap vind je uiteraard bij Tuingroen Stadskanaal. Wil je advies over het snoeigereedschap? Vraag het gerust aan één van onze medewerkers.

Tuingereedschap kopen nabij Groningen

Naast snoeigereedschap kun je bij Tuincentrum Tuingroen in Stadskanaal ook terecht voor bewatering artikelen, zoals tuinslagen en diverse soorten handgereedschap. Kom gerust eens een keertje langs om ons assortiment te bekijken. Heb je toch nog wat vragen over het tuingereedschap? De medewerkers van ons tuincentrum helpen je graag! Bekijk de openingstijden van ons tuincentrum, plan hieronder de route en dan zien we je hopelijk snel een keer!