Zaden

Eigen groenten en kruiden kweken is momenteel super hip! Bij Tuingroen Stadskanaal vind je dan ook een zeer ruim aanbod met allemaal zaden. Naast de groentezaden en kruidenzaden vind je bij ons ook zaden voor de siertuin. Ken je de bloemenmengsels al? Dit zijn verschillende soorten zaadjes bij elkaar en trekken bijen, vlinders en andere insecten aan. Zo help je ook nog eens mee aan de biodiversiteit in jouw tuin. Benieuwd naar ons hele assortiment? Lees snel verder of kom eens langs!

Zaden: siertuin, groenten en kruiden

Vind je het leuk om zelf te zaaien? Dat snappen wij wel, want dat is ook heel leuk! In ons assortiment hebben wij dan ook onder andere bloemzaden, plantenzaden, groentezaden, kruidenzaden en graszaad. Zo kun je jouw eigen moestuin beginnen met onze groente - en kruidenzaden! Hoe leuk is het als je jouw eigen tomaatjes, radijsjes en komkommertjes kunt kweken? Tevens hebben wij ook veel producten in ons assortiment voor het moestuinieren, dus kom snel eens een kijkje nemen!

Tuingroen Stadskanaal | Zaden

Benodigdheden voor het kweken van eigen groenten, kruiden en bloemen

Het zelf kweken van bijvoorbeeld groenten, kruiden en bloemen is absoluut niet moeilijk, maar je moet er wel de juiste producten voor hebben. Er zijn veel soorten zaden, maar het kweken daarvan komt bij alle zaadjes aardig overeen. Wat heb je onder andere nodig?

  • Zaaibakken
  • Turfpotjes
  • Potgrond speciaal om te zaaien
  • Zaaikastje
  • Zaden
  • Plantenspuit en een gieter
  • Eventueel plantetiketten, zodat je weet wat je hebt gezaaid

Allereerst is het super belangrijk dat je goede potgrond gebruikt. Bij Tuingroen Stadskanaal vind je dan ook potgrond speciaal om te zaaien. Hier zitten hulpstoffen in die het ontkiemen van de zaadjes stimuleert. Handig toch? Uiteraard zijn kweekpotjes ook erg handig. Bij ons vind je potjes die je zo in de grond kunt stoppen, omdat ze biologisch afbreekbaar zijn. Heb je de kleine plantjes verpot, dan is het belangrijk om ze goed vochtig te houden. Veel informatie vind je op de verpakkingen van de zaadjes, maar onze medewerkers helpen je ook graag. Zij kunnen je tips & tricks geven voor het zaaien.

Tuingroen Stadskanaal | Zaden

Koop zaden bij Tuingroen Stadskanaal

Woon je in de buurt van Groningen en ben je op zoek naar groentezaden, kruidenzaden of bloemzaden? Bij Tuingroen Stadskanaal ben je op het juiste adres! In ons tuincentrum vind je ook alle benodigdheden voor het zaaien. Kom je eens een keer bij ons langs? Bekijk de openingstijden van onze winkel en hopelijk tot snel!

Meer over de moestuin

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten