Klimplanten

Klimplanten, wie kent ze niet? Een prachtige bloemenzee langs de schutting of muur is natuurlijk adembenemend om naar te kijken. Bij Tuingroen Stadskanaal vind je dan ook verschillende soorten klimplanten. Van groenblijvende planten tot bloeiende klimplanten. Benieuwd naar ons assortiment? Lees snel verder of kom eens langs!

Niet te missen in de tuin: klimplanten

Voor meer sfeer in de tuin kies je natuurlijk voor kimplanten! Klimplanten zijn zeer geschikt voor bijvoorbeeld een schutting of een muur. Bij Tuingroen Stadskanaal, vlakbij Groningen, vind je verschillende soorten klimplanten. Denk dan bijvoorbeeld aan: 

Klimplanten hebben eigen kenmerken en eigen kleuren. De bloemen van de Passiebloem zijn natuurlijk fantastisch. Een Klimop haag, ook wel Hedera genoemd, zorgt weer voor een mooie, groene schutting. Wilt u meer weten over de rozen en klimplanten? Waar kunt u deze planten het best planten? Vraag het eens aan één van onze medewerkers.

Tuingroen Stadskanaal | Klimplanten

Klimplanten: rankende of zelfhechtend

Onder de klimplanten vallen twee verschillende soorten: rankende klimplanten en zelfhechtende klimplanten. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze twee?

  • Rankende klimplanten hebben zogenaamde ranken nodig waar ze zich omheen kunnen draaien en steun kunnen zoeken tijdens het groeien, ook wel klimmen genoemd. Betongaas kun je bijvoorbeeld perfect gebruiken om ervoor te zorgen dat rankende klimplanten goed zullen groeien.
  • Zelfhechtende klimplanten hebben in principe geen ondersteuning nodig tijdens het groeien. Zij zoeken zelf hun weg en dat komt doordat de wortels zich vastzetten aan de muur of schutting waardoor zelfhechtende klimplanten gemakkelijk verder kunnen groeien.

Klimplanten gaan hun weg en groeien op een gegeven moment vanzelf. Toch is het belangrijk om de planten goed in de gaten te houden. Mocht het zo zijn dat de klimplanten toch niet helemaal de goede kant opgroeien, dan kun je ze helpen door ze vast te zetten met bindmateriaal.

Tuingroen Stadskanaal | Klimplanten

Koop jouw klimplanten bij Tuingroen Stadskanaal

Ben je op zoek naar die mooie Clematis of Blauwe regen? Kom dan naar Tuingroen Stadskanaal! Hier vind je veel verschillende soorten klimplanten. Wil je graag weten welke buitenplanten je perfect kunt combineren met klimplanten? Kom dan langs in ons tuincentrum. Onze medewerkers zijn expert op het gebied van planten en kunnen je hier alles over vertellen. Wij nemen graag de tijd om jou alle tips & tricks te vertellen over planten. Bekijk onze openingstijden en dan zien we je hopelijk snel!

Meer over vaste planten

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten