Perkplanten

Het voorjaar staat helemaal in het teken van perkplanten. Deze vrolijke, maar vooral kleurrijke planten zijn er om jouw tuin of balkon flink op te fleuren. Een voordeel van perkplanten is dat ze gemakkelijk te planten zijn in plantenbakken, bloempotten of in borders. Ze hebben vrij weinig onderhoud nodig én je hebt er heel wat maanden plezier van. Bij Tuingroen Stadskanaal vind je elk jaar verschillende soorten perkplantjes. 

Perkplanten; wat zijn dat voor planten?

Perkgoed of éénjarige planten zijn andere benamingen voor perkplanten. Deze planten bloeien in het voorjaar en worden hiervoor speciaal gekweekt. Veel mensen zijn helemaal gek van deze planten, omdat ze vooral heel kleurrijk en vrolijk zijn én je krijgt echt zin in de lente. Met deze perkplanten kun je jouw tuin, balkon of terras gezellig maken. Het perkgoed is over het algemeen niet winterhard. Ze bloeien één seizoen. Toch zijn er hier wat uitzonderingen. De Geranium en Fuchsia kun je in de winter op een koelere plek zetten. Op deze manier kunnen ze de winter overleven. Zodra de nachtvorst voorbij is, kun je ze verpotten en weer in de tuin zetten.  

Tuingroen Stadskanaal | Perkplanten | Perkgoed | Eenjarige planten

De populaire perkplanten van Tuingroen Stadskanaal

Wat is jouw lievelingskleur? Rood, geel, blauw of paars? De perkplanten bij Tuingroen Stadskanaal zijn in ontzettend veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Combineer perkplantjes in verschillende kleuren met elkaar voor het mooiste effect in jouw tuin. Welke populaire perkplanten vind je in ons tuincentrum?

  • Viooltjes - Wij denken dat iedereen wel de bekende viooltjes kent! De bloemen van de viooltjes zijn erg kleurrijk; één bloemetje heeft vaak al drie verschillende kleuren, zoals geel, wit en paars.
  • Petunia - Petunia's zijn er in diverse soorten. Van kleine bloemen tot de wat grotere bloemen. Combineren met elkaar kan prima!
  • Geranium - Geraniums worden vaak geassocieerd met oudere mensen, maar wist je dat Geraniums super hip zijn! Dat komt omdat ze vanaf half maart bloeien tot en met de eerst vorst in het najaar. Je hebt dus super lang plezier van deze bloemen. 

Tip van onze plantexperts: Plant de perkplanten zodra de kans op nachtvorst voorbij is. Omdat dit éénjarige planten zijn, overleven zij de vorst niet. Er wordt dan ook vaak gezegd dat je in mei na IJsheiligen de planten met een gerust hart kunt planten. De kans dat het mei nog gaat vriezen is vrij klein.

Tuingroen Stadskanaal | Perkplanten | Perkgoed | Eenjarige planten

Perkplanten voor scherpe prijzen koop je bij Tuingroen Stadskanaal

Woon je in de buurt van Groningen en ben je op zoek naar kleurrijke perkplanten voor een mooie prijs? Breng dan een bezoekje aan Tuingroen Stadskanaal. In ons tuincentrum vind je een divers, maar vooral kleurrijk aanbod met verschillende perkplanten. Zet wat mooie perkplanten in een mooie buitenpot en het ziet er meteen gezellig en sfeervol uit! Wist je dat wij ook speciale balkonbakken hebben? Dit zijn plantenbakken die je aan jouw balkon kunt hangen. Met onze perkplanten kun je maandenlang genieten. Dat wil toch iedereen? Bekijk de openingstijden van onze winkel en hopelijk zien we je snel een keer bij Tuingroen Stadskanaal!

Bezoek Tuingroen Stadskanaal

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten