Gazon

Wie wordt er nu niet blij van een mooi en groen gazon? Creëer gemakkelijk in jouw tuin een stuk(je) gras. Je zult zien, dat ziet er meteen een stuk vrolijker uit in jouw tuin. Bij Tuingroen Stadskanaal kun je terecht voor onder andere graszaad, maar ook voor onderhoudsproducten voor het gazon, zoals bemesting en kalk. Wij willen immers dat je lang kunt genieten van het groene gras!

Groen gazon met graszaad of graszoden

Wanneer je hebt besloten om een stuk gras te nemen is de volgende vraag: ga je graszaad zaaien of kiest voor graszoden? Beide zullen ervoor zorgen dat er een mooi stuk gazon straks in de tuin ligt, maar toch zitten er wel wat verschillen in de twee opties. Met het zaaien van graszaad duurt het bijvoorbeeld eventjes voordat het gras in de tuin staat, maar met graszoden zie je meteen resultaat. Daarnaast is gras niet zomaar gras, want er zijn verschillende soorten gras. Denk dan bijvoorbeeld aan:

  • Speelgras - Deze soort kan tegen een stootje en is geschikt om kinderen erop te laten spelen.
  • Siergras - De naam zegt het al: deze grassoort ligt er echt voor de sier en is niet geschikt om overheen te lopen.
  • Schaduwgras - Ook voor een plek in de tuin met schaduw is een grassoort te krijgen.

Weet je niet precies welke grassoort je het beste kunt kiezen? Vraag het gerust aan één van onze medewerkers van Tuingroen Stadskanaal.

Alles voor het gazon (graszaad, bemesting, kalk) vindt u bij Tuingroen Stadskanaal, nabij Groningen

Hoe moet het gazon worden onderhouden?

Alles in de tuin moet goed onderhouden worden en zo ook het gazon. De gras-experts van ons tuincentrum in Stadskanaal hebben voor jou enkele gazon onderhoud tips op een rijtje gezet:

  • In het voorjaar begin je met het gazononderhoud. Het is dan ook verstandig om het gras iets hoger te maaien dan normaal.
  • Het is belangrijk om het gazon te verticuteren. Dit houdt in dat je met een verticuteermachine ongeveer één centimeter de grond in gaat. Dit zorgt er voor dat er meer zuurstof in de grond komt, maar ook dat het onkruid en het mos loskomt.
  • Na het verticuteren kan het zo zijn dat er kale plekken in het gras ontstaan. Deze kun je bijvoorbeeld inzaaien met graszaad.
  • Zorg ervoor dat het gazon het hele jaar door genoeg water krijgt. Is het warm weer? Sproei dan wat vaker. Blijft er met slecht weer water op het gras staan? Prik dan wat gaten in het gazon, zodat het water weg kan lopen.
  • In het voorjaar kun je het best het gras bemesten. In het najaar kun je extra voedingsstoffen toedienen.
  • In de winter kun je kalk toedienen om de zuurgraad van het gazon in orde te houden. Dit voorkomt overigens ook weer mosvorming en kale plekken. 

Met bovenstaande tips kun je heel gemakkelijk het gras goed onderhouden. Wellicht heb je toch nog wat vragen. Schroom niet en neem gerust contact met ons op of kom langs in ons tuincentrum nabij Groningen.

Gazon gerelateerde producten kopen nabij Groningen

Bij Tuingroen in Stadskanaal vind je allerlei producten voor het gazon. Je bent bij ons in ieder geval op het juiste adres voor graszaad. Kies je liever voor graszoden? Neem dan contact met ons op, want wij kunnen je doorverwijzen naar een bedrijf met graszoden van zeer goede kwaliteit. Ook voor onderhoud producten, zoals bemesting, kalk en graszaad voor kale plekken ben je bij ons in Stadskanaal op het juiste adres. Bekijk de openingstijden van ons tuincentrum en dan hopen we je snel te zien!

Lees meer over tuingereedschap

 

 

Producten voor het gazon | Tuingroen Stadskanaal

Bekijk meer productgroepen in de categorie Assortiment