Moestuin

Zelf groenten kweken is leuk, gezond, lekker én goedkoop! Hoe trots zou u zijn als u zelf de eerste tomaten en komkommers aansnijdt uit uw eigen tuin? Of een lekkere courgette voor op de grill of in de pasta? Een eigen moestuin hoeft niet groot te zijn en kost u gemiddeld een half uur per week om goed bij te houden. In ons tuincentrum in Stadskanaal vindt u alles wat u nodig heeft om zelf groente en kruiden te kweken. Zaden, kweekbakken, kweekgrond (aarde), meststoffen, moestuinbakken, tuingereedschap, afdekmaterialen en meer! Wij geven u graag advies over hoe u zelf uw eigen moestuintje kunt beginnen.

Voor in de moestuin: groentezaden kopen

Bij Tuingroen Stadskanaal vindt u een enorm assortiment zaden voor verse groenten en heerlijk ruikende kruiden. Denk dan bijvoorbeeld aan:

  • Bladgewassen om zelf sla of prei te oogsten in uw eigen moestuin.
  • Koolgewassen zoals boerenkool, broccoli of Chinese kool.
  • Knol- en Wortelgewassen voor wortels, uien, bieten en radijsjes
  • Peulgewassen voor sperziebonen en peultjes
  • Vruchtgewassen voor paprika, komkommer, tomaten en aardbeien
  • En meer groenten die u lekker vindt voor uw eigen moestuin.

Naast groente kunt u natuurlijk ook zelf kruiden kweken. Hoe fijn zou het zijn wanneer u bijvoorbeeld eigen munt, bieslook, peterselie of oregano kunt kweken. Zo heeft u altijd verse kruiden in huis die u in allerlei gerecht kunt gebruiken. Dat klinkt goed toch?

Alles voor de moestuin vindt u bij Tuingroen Stadskanaal, nabij Groningen

Beginnen met een moestuin? Lees onze tips

Misschien heeft u nog wel moestuintjes van de Albert Heijn over van vorig jaar. Deze moestuintjes zijn natuurlijk perfect om mee te beginnen. Ten eerste is het belangrijkste dat u een goede plek uitzoekt voor de moestuin. Een plek in de zon is dan ook wel echt belangrijk. Groenten houden van de zon en door de zon groeien de groenten uiteindelijk goed. Wat betreft de wind: houd hier ook rekening mee. Een moestuin hoort namelijk niet in de volle wind te staan en van koude wind worden de groenten al helemaal niet blij. Wanneer u begint met kweken, kies dan voor groenten die gemakkelijk te kweken zijn, zoals tomaatjes en rucola. Zo maakt u het niet te moeilijk en is de kans groot dat het uiteindelijk ook echt gaat lukken. Begin met de moestuin in het voorjaar, na de vorst. Ongeveer in februari kunt u al beginnen met het voorzaaien in kleine kweekpotjes. Zet deze binnen voor het raam in de vensterbank. U zult zien dat de zaadjes zullen ontkiemen en er kleine plantjes ontstaan. Rond april kunnen de kleine plantjes naar buiten en in de moestuinbak gezet worden. Hier zullen ze verder gaan groeien. Ook voor het goed onderhouden van de kruiden, groenten of het fruit bent u bij Tuingroen Stadskanaal op het goede adres. Wij hebben diverse producten voor moestuin onderhoud. Kom gerust eens langs in ons tuincentrum in Stadskanaal voor advies en de juiste benodigdheden om grote, gezonde planten te kweken. Dan kunt u daarna oogsten en genieten van uw eigen, gekweekte groenten. 

Tuingroen Stadskanaal verkoopt diverse producten voor moestuin

Spullen voor de moestuin kopen? Kom naar ons tuincentrum nabij Groningen

Heeft u er zin in en wilt u zelf groenten en kruiden gaan kweken. Breng dan snel eens een bezoekje aan ons tuincentrum voor diverse zaden, kweekpotjes, kweekbakken, kweekgrond, meststoffen, moestuinbakken, tuingereedschap, afdekmaterialen én meer! Ons tuincentrum is gevestigd in de provincie Groningen in Stadskanaal (nabij Veendam). Bekijk de openingstijden van ons tuincentrum en dan zien we u hopelijk snel een keertje!

Lees meer over tuingereedschap

Bekijk meer productgroepen in de categorie Assortiment